Kategorie

 

Mung fazole neloupaná 500 g FUDCO

Mungo fazole jsou též zvány zelená sója. Pochází z Indie a pěstují se také v Číně a Thajsku.

5025042006310

FUDCO

Dostupnost:


Skladem
73,00 Kč s DPH

Koupit

Složení:  fazole mungo

 

 Nutriční hodnoty (ve 100 g): energie 1452 kJ / 346 kcal, proteiny 24 g, sacharidy 63 g, z toho cukry 7 g, tuky 1,3 g, z toho nasycené mastné kyseliny. 0,3 g, vláknina 16 g, sůl 37,5 mg

 Příprava: 30-50 minut vařte doměkka v neosolené vodě nebo dle receptu.

 

 Baleno v závodě, který zpracovává i OŘECHY (SKOŘÁPKOVÉ PLODY, SEZAM, OBILOVINY, MLÉKO, SIŘIČITANY A OXID SIŘIČITÝ, HOŘČICI A SÓJU

 Skladujte: v chladu a suchu.

 Země původu: Austrálie

 Dovoz z: EU

 Obsah balení: 500 g

 Měrná jednotka: 15 Kč / 100 g

 Legislativní zařazení: luštěnina - fazole barevná

 

MUNG DÁL

 Recept (3 porce): mungo opláchněte a 30 minut máčejte v čisté vodě. Vodu slijte a mungo dejte do tlakového hrnce. Přidejte 1 a ½ hrnečku čisté vody, ½ lžičky kurkumy, ½ lžičky soli a na středním plameni vařte do měkka. V malé pánvi rozpalte olej a vsypte 1 lžičku kumínu (římského kmínu). Když začne kumín praskat, přidejte 3-4 stroužky prolisovaného česneku, sušené či čerstvé čili dle chuti a půl lžičky na drobno krájeného čerstvého zázvoru. Smažte 1 minutu. Přidejte menší oloupané rozdrcené rajče a smažte 1 minutu. Přidejte mletý koriandr a čili dle chuti. Mungo zalijte připravenou směsí. Přidejte 1 a ½ lžičky citronové šťávy a trochu vody, abyste dosáhli konzistence omáčky, dobře promíchejte a duste 2-3 minuty. Posypte čerstvými bylinkami, nejlépe čerstvými listy koriandru a podávejte s rýží či indickým chlebem.

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0,00 Kč
      Celkem 0,00 Kč

      K pokladně