Kategorie

 

Toor dal 500 g FUDCO

Luštěnina - čočka loupaná a půlená, nemastná.Vhodná pro vegetariány a vegany.

Přirozeně bezlepkový.

5025042009625

FUDCO

Dostupnost:


Skladem
97,00 Kč s DPH

Koupit

Složení: toor dal - kajan indický 

 Nutriční hodnoty (ve 100 g): energie 1435 kj / 343 kcal, proteiny 22 g, sacharidy 63 g, tuky 1,5 g, z toho nasycené m.k. 0,3 g, vláknina 15 g, sodík 17 mg 

 Příprava: 30 minut máčejte a cca 30 minut vařte doměkka

 

 BALENO V ZÁVODĚ, KTERÝ ZPRACOVÁVÁ I OŘECHY (SKOŘÁPKOVÉ PLODY, SEZAM, OBILOVINY, MLÉKO, SIŘIČITANY A OXID SIŘIČITÝ, HOŘČICI A SÓJU


 Skladujte: v chladu a suchu

 

 Země původu: Indie

 Dovoz z: EU

 Obsah balení: 500 g

 Měrná cena: 13 Kč / 100 g

 Legislativní zařazení: luštěnina - bob

 

TOOR DAL

 Recept: Povařte 100 g toor dalu s 1 litrem vody a poté rozšlehejte. Na pánvi osmahněte dohněda 1 jemně nasekanou cibuli s lžící ghí. Přidejte 2 nakrájené chilli papričky, 1 jemně nakrájené rajče a vařte 4-5minut.  Smíhcejte s vařenou zeleninou  nakrájenou na 2,5cm kousky (dýně, brambory, cuketa, cibule, lilek). Ochuťe 1 lžící koření Sambar masala a duste po dobu 1 minuty. Přidejte toor dal, 2 lžičky tamarindové pasty, 2 lžičky cukru, dochuťte solí a duste, dokud není zelenina měkká. Rozpusťte na pánvičce 1 lžíci ghí, přidejte 1 lžičku hořčičných semínek, 5-7 listů kari, špetku asafoetidy a 1 červenou chilli papričku rozkrojenou na půl a smažte 2 minuty. Smíchejte obě směsi, přidejte 1 lžíci koření Sambhar Masala, zakryjte a povařte 2 minuty. Podáváme horké s rýží či čapátí.

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0,00 Kč
      Celkem 0,00 Kč

      K pokladně