Pšenice špalda je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala mnoho důležitých a cenných látek. Špalda obsahuje zejména hodně hořčíku a vitaminů skupiny B.
Popis
Špalda obsahuje i vitamin B17. V jejím zrnu se nacházejí důležité živiny – včetně vlákniny. Špalda je snáze stravitelná než klasická pšenice a dají se z ní připravit i výtečné a trvanlivé moučníky.
Složení
PŠENICE špalda*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíAlergeny
Lepek
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 480 kJ / 352 kcal | |
---|---|
Tuky: | 2,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 68,0 g |
z toho cukry: | 6,8 g |
Bílkoviny: | 16,0 g |
Sůl: | 0,02 g |