Římský kmín, též řečený kumín, je vhodný především do zeleninových a luštěninových jídel. Je vyhledáván pro své jedinečné aroma. Dodává lahodnou chuť tvarohu, jogurtu, bramborám, salátů, slaným a pečeným pochutinám.
Momentálně žádné novinky
Římský kmín, též řečený kumín, je vhodný především do zeleninových a luštěninových jídel. Je vyhledáván pro své jedinečné aroma. Dodává lahodnou chuť tvarohu, jogurtu, bramborám, salátů, slaným a pečeným pochutinám.
Složení: římský kmín mletý (Cuminum cyminum)
Chuť a použití:Římský kmín dokáže přehlušit ostatní koření nebo dokonce i samotný pokrm. Je aromatičtější a semena na rozdíl od kmínu jsou světlejší barvy. V chuti je ostřejší, mírně nakyslý a hodně výrazný, proto je třeba s ním zacházet opatrně. Používá se převážně v indické, mexické a arabské kuchyni. Směs curry, garamské koření a tandoori masala se nemůže bez cuminu obejít. Kromě toho se přidává do zeleninových, rýžových, luštěninových pokrmů a salátů, ochutí dušená jídla a polévky. Používá se při nakládání zeleniny, uzenin a sýrů, vhodný je i do zelí.
Podzimní olivový salát s vlašskými ořechy
Budeme potřebovat: 150 g výběrových černých oliv, 100 g čerstvého kozího sýra, 1 červenou silnostěnnou papriku, hrst jader vlašských ořechů, mletý římský kmín a olivový olej.