Složení produktu
Bio třtinový cukr, bio vanilka mletá (1,5 %).
Informace pro alergiky
Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec.
Informace o balení
Hmotnost: 8 g
ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko
SLOŽENÍ: mořská sůl, palmový olej*, třtinový cukr*, zelenina* 8,1 % (celer*, cibule*, mrkev*, pórek*, dýně*), kukuřičný škrob*, extrakt z droždí*, zahuštěná zeleninová šťáva* (mrkev*, cibule*), kurkuma*, petržel*, muškátový květ*, libeček* nať a kořen, slunečnicový olej*, česnek*, fenykl*. Všechny složky označené hvězdičkou pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
PŘÍPRAVA: Jednu kostku rozpustíme v půl litru vroucí vody nebo přidáme při vaření k okořenění.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 ML HOTOVÉHO VÝVARU:
Energetická hodnota | 25 kJ/6 kcal |
---|---|
Tuky | 0,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 0,5 g |
z toho cukry | 0,3 g |
Bílkoviny | 0,1 g |
Sůl | 1,0 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Zeleninový vývar v kostce. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
CH-BIO-004
Zemědělská produkce EU/mimo EU
ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko
SLOŽENÍ: mořská sůl, palmový olej*, třtinový cukr*, zelenina* 8,1 % (celer*, cibule*, mrkev*, pórek*, dýně*), kukuřičný škrob*, extrakt z droždí*, zahuštěná zeleninová šťáva* (mrkev*, cibule*), kurkuma*, petržel*, muškátový květ*, libeček* nať a kořen, slunečnicový olej*, česnek*, fenykl*. Všechny složky označené hvězdičkou pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
PŘÍPRAVA: Jednu kostku rozpustíme v půl litru vroucí vody nebo přidáme při vaření k okořenění.
Bio třtinový cukr, bio vanilka mletá (1,5 %).
Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec.
Hmotnost: 8 g
Sladká chilli omáčka je červená omáčka sladkopálivé chuti, hustší konzistence s kousky chilli papriček. Je velice rozšířená v asijské i západní kuchyni jako dip, dresink či dochucovadlo, které dodá jídlu lehce pálivou chuť. Hlavní ingrediencí jsou chilli papričky různých druhů, např. jalapeno či serrano papričky, dochucené česnekem a cukrem, který způsobuje nasládlou chuť omáčky.
Praktické šetrně sušené pekařské droždí, které je kultivováno na substrátu z bio obilí. Bez použití chemických živin, emulgátorů a regelátorů kyselosti! Obsah sáčku postačuje na 500g mouky (= ½ kostce čerstvého droždí).
BIO kukuřičný škrob, BIO kakaový prášek se sníženým obsahem tuku (min. 20 %).
Hmotnost: 40g
ZEMĚ PŮVODU: Turecko
SLOŽENÍ: kapary* 58 %, voda, vinný ocet*, mořská sůl. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
Kvalitní meruňkový pudink v biokvalitě vhodný i pro bezlepkovou dietu. Výborně chutná horký i studený. Velmi variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů. Vyroben českou firmou se stoletou tradicí.
HMOTNOST: 120 g (= 130 ml)
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: extra panenský olivový olej*, bazalka* 26 %, vlašské ořechy* 16 %, kešu ořechy* 12 %, piniové oříšky*, mořská sůl, regulátor kyselosti kyselina citrónová. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
HRAŠKA NA OBALOVÁNÍ (PIKANTNÍ)S ČESNEKEM A CHILLI
Lahodná hrachová směs, která rozmícháním pouze s vodou slouží k přípravě těstíčka pro obalování, včetně klasických řízků, dále slouží k přípravě placek, pomazánek, dresinků, zahušťování aj.
Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008)
Složení:
Hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl (40 % draslíku), směs koření, chilli.
Země původu: Česká republika
Tento extra pálivý krém je vyroben z čerstvých italských bio feferonek uzrálých na slunci. Díky šetrné přípravě si krém uchovává plnou přírodní vůni a chuť pálivých feferonek. Dodává čistou ostrou chuť a vylepšuje omáčky, masové a grilované pokrmy, těstoviny, indická a thajská jídla.
HRAŠKA NA OBALOVÁNÍ (PIKANTNÍ)S ČESNEKEM A CHILLI
Lahodná hrachová směs, která rozmícháním pouze s vodou slouží k přípravě těstíčka pro obalování, včetně klasických řízků, dále slouží k přípravě placek, pomazánek, dresinků, zahušťování aj.
Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008)
Složení:
Hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl (40 % draslíku), směs koření, chilli.
Země původu: Česká republika
Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku. Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se rozkládá za vzniku plynu, oxidu uhličitého, a proto jedlá soda těsto kypří, jen když je v něm přítomna nějaká kyselá složka. Jako kyselá složka funguje např. med, zakysané mléčné výrobky, čokoláda. Například medové perníčky lze nakypřit jedlou sodou a výsledek je uspokojivější, než při použití kypřícího prášku. Dávkování jedlé sody je daleko nižší, než dávkování kypřícího prášku, často se v receptu uvádí na špičku nože. U třených těst lze počítat s cca 1 moka lžičkou jedlé sody na 500 g sypkých složek.
Bohatá, krémová kari pasta s kešu, kokosem a směsí vzácného koření pro přípravu pokrmů typu Korma - zeleninová směs s jogurtem nebo smetanou.
Tento krém je vyroben z černých italských oliv, extra panenského olivového oleje, mořské solu a špetky bobkového listu pro ovonění. Díky šetrné přípravě si krém uchovává plnou přírodní vůni a chuť černých oliv. Pro výrobu byly použity olivy sušené na slunci a výrobek nebyl pasterován. Jednotlivé složky byly při výrobě pouze smíchané, rozdrcené, výsledný krém byl naplněný do skleniček a zalit 5 - 10 ml extra panenského olivového oleje, aby byl chráněn před účinky vzduchu. Žádná ze surovin nebyla vystavena teplotě nad 42 °C a tento olivový krém je tedy vhodný i pro vitariány. Olivový krém používáme vždy, když chceme pokrmu dodat chuť a vůni oliv, vynikající je i jako pomazánka na pečivo, nebo do sendvičů s rajčaty, mozzarellou a podobně.
HRAŠKA NA ZAHUŠTOVÁNÍ (JEMNÁ)BEZ CHILLI A ČESNEKU
Hraška umožňuje zdravé zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů. Není nutné připravovat jíšku, stačí Hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku.
Pokrmy připravené z Hrašky mají lahodnou chuť, krémovou hladkost a vysokou výživovou hodnotu. Svojí chutí uspokojí i náročné strávníky. Jídla z Hrašky jsou výjimečná i svoji vyšší stravitelností.
Hraška je skvělým pojivem v těstech a karbenátcích, proto umožňuje vynechání vajec. Slouží k přípravě základu pomazánek, dresinků, majonéz a bešamelových omáček na zapékání zeleniny.
Rozmíchání Hrašky na zahušťování pouze s vodou slouží také k přípravě těstíčka pro obalení nejen klasických řízků, ale i zeleniny či sýru.
Složení:
Hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), sůl (40 % draslíku), směs koření.
Země původu: Česká republika
HRAŠKA VANILKA
Hraška Vanilka je unikátní český výrobek z ryze přírodních surovin. Hraška Vanilka je hrachová směs ochucená přírodní vanilkou. Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Zlepšuje soudržnost těst a usnadňuje jejich zpracovávání. Díky těmto vlastnostem Hraška Vanilka umožňuje snížení nebo úplné vynechání vajec v těstech, především při použití celozrnné nebo bezlepkové mouky. Dávkování: 1 vejce = cca 20 g Hrašky Vanilka (1 polévková lžíce) + 40 ml vody.
Hrašku Vanilka použijeme do koláčů a moučníků z kynutého těsta, těsta kypřeného práškem do pečiva. Vynikající jsou palačinky, kde vajíčka nahradíme Hraškou Vanilka. Při zapékání sladkých nákypů a žemlovky si z Hrašky Vanilka uvaříme bešamelovou omáčku, která nákyp spojí, aniž bychom použili vajíčka. Určitě vyzkoušejte ananas, banán, jablko či jiné ovoce namočené v těstíčku z Hrašky Vanilka osmažené. Tento výjimečný produkt ocenil v roce 2013 Jihomoravský kraj v soutěži Regionální potravina.
Složení: Hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), vanilka, směs koření.
Země původu: Česká republika
Francouzská hořčice s chilli v biokvalitě. Má výraznou ostrou chuť, kromě octa a soli obsahuje i pálivou papriku. Je vyrobena podle klasické receptury a neobsahuje umělé přísady. Lze ji použít jako samostatnou omáčku nebo s ní ochutit dresink či zálivku.