Na výrobu zavařenin.
(želírující látka)
Dávkování při výrobě džemů: Ovoce se krátce povaří,
pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky (7 - 10 g) pektinu
smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut
a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru. Poté se vaří
do zhoustnutí. Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů.
NABÍDKA ZBOŽÍ
-
POTRAVINY
addremove
- GHÍ A OLEJE
- MOUKY, VLOČKY, MüSLI
- TĚSTOVINY
- LUŠTĚNINY - OBILOVINY - TAPIOKA - ŘASYaddremove
- KOŘENÍ A JEJICH SMĚSI AYURVITAaddremove
- VEGY, OCHUCOVADLA, RŮŽOVÁ VODA
- SOLI AYURVITA
- OCHUCOVADLA, kypřidla, zahušťovadla, omáčky,...
- PICKLES A ČATNÍ
- SUŠENÉ OVOCE, OŘECHY, SEMÍNKA A JEJICH SMĚSI
- GASTRO BALENÍ DNM
- SLADKÉ POCHUTINY, BONBONY
- POMAZÁNKY, PAŠTIKY, DŽEMY
- SLANÉ POCHUTINY
- HOTOVÁ JÍDLA
- PŘÍRODNÍ KOSMETIKA addremove
- AJURVÉDA addremove
- BYTOVÝ TEXTIL
- NÁDOBÍ
- OSTATNÍ
- EKOLOGICKÁ DROGERIE addremove
- DOPLŇKY STRAVY addremove
- AROMATERAPIE addremove
- DÁRKOVÉ ZBOŽÍ
- KNIHY addremove
- SOŠKY addremove
- ROSTLINNÉ KRMIVO PRO PSY A KOČKY
Džem fík - St.Dalfour 284g
| Složení | fíky 51%, nepřislazená koncentrovaná ovocná šťáva, želírující látka (pektin), citrónová šťáva |
| Nutriční hodnoty |
| Energetická hodnota | 884 kJ/208 kcal |
| Tuky | 0,4 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | <0,1 g |
| Sacharidy | 52 g |
| z toho cukry | 52 g |
| Bílkoviny | 0,9 g |
| Sůl | stopy |
| Složení | fíky 51%, nepřislazená koncentrovaná ovocná šťáva, želírující látka (pektin), citrónová šťáva |
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Luštěnino-pohanková bezlepková pomazánka rostlinného původu. Není nutné ji uchovávat v chladu. Díky praktickému balení se hodí na dovolenou, do práce nebo do školy. Český výrobek.
BIO MANGO PYRÉ s RŮŽOVOU VODOU 185 g
OVOCNÝ PROTLAK
Mango pyré je vhodné pro přípravu lassí, dezertů, zmrzlin, omáček i smoothies.
Bez přidaného cukru.
Tygr je nugátová pomazánka s vyšším obsahem lískových oříšků než běžné pomazánky a pravou Bourbon vanilkou. Fair trade palmový olej pochází z Ghany, kde jsou v rámci projektu palmy vysazovány s ohledem na životní prostředí a pro získání nových plantáží nedochází k odlesnění.
PATIFU paštika s příchutí gourmet je pomazánka rostlinného původu vhodná jak pro vegany, vegetariány, tak třeba pro celiaky nebo diabetiky. Je chutnou součástí zdravého jídelníčku jako náhrada masa. Navíc se jedná o český výrobek, který neobsahuje glutamáty ani konzervanty, a přesto se díky praktickému balení hodí na dovolenou, do práce nebo do školy.
PATIFU paštika s bylinkami je pomazánka rostlinného původu vhodná jak pro vegany, vegetariány, tak třeba pro celiaky nebo diabetiky. Je chutnou součástí zdravého jídelníčku jako náhrada masa. Navíc se jedná o český výrobek, který neobsahuje glutamáty ani konzervanty, a přesto se díky praktickému balení hodí na dovolenou, do práce nebo do školy.
PATIFU paštika s rajčaty a olivami je pomazánka rostlinného původu vhodná jak pro vegany, vegetariány, tak třeba pro celiaky nebo diabetiky. Je chutnou součástí zdravého jídelníčku jako náhrada masa. Navíc se jedná o český výrobek, který neobsahuje glutamáty ani konzervanty, a přesto se díky praktickému balení hodí na dovolenou, do práce nebo do školy.
Složení: Tahini /drcená sezamová semínka/62%, hnědý cukr,
prášek z pomerančů 4%, maltodextrin, rostlinný tuk,
sójový lecitin, aroma z pomerančů, b-karoten, vitamin C, vápník.
Tahini je sezamová pasta /máslo/ připravená z rozdrcených
sezamových semínek. Je tradiční součástí zdravé středomořské
stravy. Sezam obsahuje vysoký obsah vápníku,hořčíku,draslíku,
vitamíny řady B. Čistá váha: 350g,
Pikantní pomazánka s chilli paprikou.
Mexická pomazánka získala své jméno díky pikantní chuti typické pro mexickou kuchyni. Naše rostlinná pomazánka je bez cholesterolu, bez konzervantů a má nízký obsah nasycených tuků.
Želírovací látka jako alternativa živočišné želatiny. Agar je bez chuti a bez zápachu a funguje výborně. Vyrábí se z mořských řas, neobsahuje lepek. Od českého výrobce, v biokvalitě.
| Složení | Borůvky 51%, nepřislazená koncentrovaná hroznová šťáva, želírující látka (pektin),citronová šťáva |
Popis produktu
Luxusní pomazánka s 26 % makadamových oříšků ovoněná pravou Bourbon vanilkou. Má zvláštní kakaovo oříškovou sladko slanou chuť a nejlépe chutná dobře vychlazená. Co to je Bourbon vanilka? Bourbon vanilka je název vanilky, která se původně pěstovala pouze na bývalém Bourbonském ostrově (dnes Reunion) a nyní je její pěstování rozšířeno i na další ostrovy v Indickém oceánu - Madagaskar a Komory. Tato vanilka je vysoce kvalitní (a dražší než jiné druhy) a přirozeně obsahuje vyšší procento vanilinu, hlavní aromatické látky, která dodává vanilce její vůni.
- POUŽITÍ: Vynikající na pečivo, do desertů a ke slepování cukroví a piškotů. Nejlepší je však ledová po lžičkách k mlsání.
- SLOŽENÍ: makadamové ořechy* 26 %, neztužený palmový tuk*, sušené odtučněné mléko*, slunečnicový olej*, přírodní třtinový cukr*, odtučněný kakaový prášek*, mořská sůl. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
- UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Může obsahovat stopy arašídů, jiných skořápkových plodů a sezamu.
ygr je nugátová pomazánka s vyšším obsahem lískových oříšků než běžné pomazánky a pravou Bourbon vanilkou. Fair trade palmový olej pochází z Ghany, kde jsou v rámci projektu palmy vysazovány s ohledem na životní prostředí a pro získání nových plantáží nedochází k odlesnění. Dětem, které jsou zvyklé na obyčejnou Nutellu, chutná pomazánka Tygr více než pomazánka Samba, protože Samba obsahuje daleko více oříšků a je slazena převážně sušenou třtinovou šťávou. Díky tomu má výrazně jinou chuť (velmi oříškovou a do karamelova) než Nutella. Naproti tomu Tygr se chuťově blíží spíše Nutelle. Tygra používáme na pečivo, do desertů, ke slepování cukroví a piškotů, na pečení a přímé mlsání, ideálně dobře vychlazeného. Výrobek pochází z fair trade projektu HAND IN HAND. Fair trade - spravedlivý obchod garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci.
Co to je Bourbon vanilka? Bourbon vanilka je název vanilky, která se původně pěstovala pouze na bývalém Bourbonském ostrově (dnes Reunion) a nyní je její pěstování rozšířeno i na další ostrovy v Indickém oceánu - Madagaskar a Komory. Tato vanilka je vysoce kvalitní (a dražší než jiné druhy) a přirozeně obsahuje vyšší procento vanilinu, hlavní aromatické látky, která dodává vanilce její vůni.
Tato příjemná lehce slazená pomazánka s velmi vysokým podílem mandlí se dá snadno natírat na pečivo (lze kombinovat i s medem, javorovým sirupem, rozinkami...). Můžeme ji mlsat i na lžičce, kdy je nejlepší vychlazená.