Kategorie

 

Sabji masala - směs koření do zeleninových jídel 50 g DNM

Směs koření Sabji Masala je určena především pro přípravu zeleninových pokrmů. Hodí se i do karbanátků, čočky, brambor a smažených obalovaných jídel.

Složení: v různém poměru: koriandr, chilli, sušené mango prášek, kurkuma, římský kmín, černý pepř, hřebíček, muškátový oříšek, sůl, sušený zázvor, černý kardamom

 

 Květákovo-mrkvové sabji

 Budeme potřebovat: 1 menší květák, 4 mrkve, 4 velká čerstvá rajčata (nebo 1 plechovka sekaných), 1 malou cibuli, olej, 1 lžičku římského kmínu, 1 lžičku sabji masaly, ½ lžičky kurkumy, sůl, špetku cukru, čerstvou petrželku nebo koriandr

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme ji římským kmínem,  sabji masalou a kurkumou a za stálého míchání asi minutu orestujeme, aby se koření rozvonělo. Přidáme na malé růžičky rozebraný květák, na kolečka nakrájenou mrkev a osminky rajčat. Podlijeme malým množstvím vody, osolíme a na mírném plameni dusíme asi 20 minut, až je zelenina měkká. Podle potřeby dosolíme a jsou-li rajčata příliš kyselá, přidáme špetku cukru. Podáváme s rýží, posypané čerstvou sekanou petrželkou nebo koriandrem.

 

 Skladujte na suchém a chladném místě. Po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě. 
 
 Země původu: Indie
 
 Obsah balení: 50g
 
 Měrná jednotka: 104,00 Kč / 100 g
 
 Legislativní zařazení: kořenící přípravek
      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0,00 Kč
      DPH 0,00 Kč
      Celkem 0,00 Kč

      Ceny jsou s DPH

      K pokladně