Směs koření Sabji Masala je určena především pro přípravu zeleninových pokrmů. Hodí se i do karbanátků, čočky, brambor a smažených obalovaných jídel.
Momentálně žádné novinky
Směs koření Sabji Masala je určena především pro přípravu zeleninových pokrmů. Hodí se i do karbanátků, čočky, brambor a smažených obalovaných jídel.
Složení: v různém poměru: koriandr, chilli, sušené mango prášek, kurkuma, římský kmín, černý pepř, hřebíček, muškátový oříšek, sůl, sušený zázvor, černý kardamom
Květákovo-mrkvové sabji
Budeme potřebovat: 1 menší květák, 4 mrkve, 4 velká čerstvá rajčata (nebo 1 plechovka sekaných), 1 malou cibuli, olej, 1 lžičku římského kmínu, 1 lžičku sabji masaly, ½ lžičky kurkumy, sůl, špetku cukru, čerstvou petrželku nebo koriandr
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme ji římským kmínem, sabji masalou a kurkumou a za stálého míchání asi minutu orestujeme, aby se koření rozvonělo. Přidáme na malé růžičky rozebraný květák, na kolečka nakrájenou mrkev a osminky rajčat. Podlijeme malým množstvím vody, osolíme a na mírném plameni dusíme asi 20 minut, až je zelenina měkká. Podle potřeby dosolíme a jsou-li rajčata příliš kyselá, přidáme špetku cukru. Podáváme s rýží, posypané čerstvou sekanou petrželkou nebo koriandrem.