Kategorie

 

Tapioka 200 g DNM

Tapioka je škrob získaný z kořene Manioku - přirozeně bezlepkový. Maniok je rostlina původem z Jižní Ameriky a Západní Indie. Používá se jako zahušťovadlo či jako surovina pro přípravu pudinků a bezlepkových těst. Může nahradit vejce (pojivo). Tapioka je vhodná i k zahuštění polévek nebo omáček. Jedná se o prastarou surovinu, kterou údajně používali už Mayové.

8594178671039

D N M company s.r.o.

Dostupnost:


Skladem
46,00 Kč s DPH

Koupit

Složení: maniok jedlý (Manihot esculenta) kořen


 Nutriční hodnoty ve (100g): energie 1499 kJ / 358 kcal, tuky 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g, sacharidy 89 g, z toho cukry 3 g, bílkoviny 0,2 g, sůl 0g vláknina 0,9 g

 

 Příprava: kuličky přes noc namočíme a rozmixujeme. Přidáme k bezlepkové mouce v poměru 1:5. Nasucho pomleté kuličky lze použít v piškotových těstech.

 Skladujte: v chladu a suchu.

 

 Země původu: Indie

 

 Obsah balení: 200 g

 Měrná jednotka: 23 Kč / 100 g

 Legislativní zařazení: škrob

Pod názvem tapioka se skrývají drobné bílé kuličky (perličky) připravené z maniokového škrobu. Po uvaření jim říkám „žabí vajíčka“ a až je budete vařit, pochopíte proč. Uvařená tapioka se používá v nápojích bubble tea, ale je skvělá s ovocným pyré.

Příprava tapioky není úplně bezproblémová, ale chce to jen vědět, co kdy a kolik. Není to jako s rýží, kterou nasypete do vroucí vody a máte hotovo. Kdo kdy vařil tapioku bez prostudování jejích zákonitostí, musel zaručeně narazit. Vnitřek nedovařený, nebo rozvařené kuličky.

Pravidlo 1: tapioka se vsype do vroucí vody a nechá se vařit.
Pravidlo 2: tapioka se nechá ve vroucí vodě odstát (tím se dovaří i vnitřek).
Pravidlo 3: tapioka se následně okamžitě scedí a ochladí v ledové vodě, aby se kuličky zpevnily.
Pravidlo 4: následně je možné tapioku marinovat v cukrovém sirupu nebo ovocném pyré, které jí dodají chuť.

  TAPIOKOVÝ DEZERT

 Budeme potřebovat: 100 g tapiokových perliček, 600 ml sojového (nebo rýžového) mléka, 4 lžíce cukru, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli

 Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody. Sojové mléko nalijeme do velkého hrnce a dáme vařit. Přidáme špetku soli a oba druhy cukru. Namočenou tapioku pomocí sítka slijeme a vsypeme do vroucího mléka. Za stálého míchání vaříme, než směs zhoustne a tapioka zprůhlední. Mělo by to trvat asi 10 minut. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu, výsledná směs by měla být hustá jako klasický pudink. Hotové nalijeme do misek a necháme vychladit. Před servírováním ozdobíme např. skořicovým cukrem, kakaem nebo ovocem.

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0,00 Kč
      Celkem 0,00 Kč

      K pokladně