SLOŽENÍ:10 g výrobku obsahuje - čekanka lékařská (Cichorium intybus) 9,1g, extrakt ze zelené kávy(Coffee arabica) -0,5g berhávie rozkladitá (Boerhaavia diffusa) - extrakt 0,2g, extrakt přírodního aroma cappuccino - 0,2g
Dávkování: 1 šálek připravený dle návodu max. 4 x denně.
Návod na přípravu: 1/4až 1/2 čajové lžičky kávovinové směsi na 1 šálek (150 ml) nápoje – nasypte do šálku a zalijte z 2/3 horkou vodou. Zbylou 1/3 dolijte horkým (ale ne vařícím) mlékem a dle chuti doslaďte medem či třtinovým cukrem. Nesypte směs do šálku s mlékem či vodou.
Skladujte: v suchu a chladu (nejlépe v uzavřené nádobě), mimo dosah dětí.
Upozornění: není vhodné pro děti a těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Není náhradou pestré a vyvážené stravy. Nenahrazuje léky ani lékařskou péči.
Země původu: Indie
Obsah balení: 50g
Máte rádi pravou zelenou kávu?
Rádi byste ochutnali lahodnou kávu tak trochu jinou?
Chcete pohostit své, přátele netradičním nápojem?
Víte, že můžete upéct výborný dezert, či linecké cukroví ochucené zelenou kávou?
Pili jste někdy kávu s příchutí vanilky, skořice, kardamomu či kokosu?
V tom případě ochutnejte náš přírodní lahodný kávovinový nápoj vhodný na každý den, který je určený nejen pro vás příznivce zdravého životního stylu, kteří nechcete přijít o úžasné chvíle strávené s šálkem dobré kávy. Zelená káva DNM je zdravou variantou klasické černé kofeinové kávy.
Základem je čekanka a do ní je přidán extrakt ze zelené kávy, tedy ze zrn nepražené zelené kávy Coffee arabica. Výrobním procesem, je však extrakt zbaven kofeinu a naopak jsou přidána přírodních aromata skořice, vanilky, kokosu či kardamomu. Samozřejmě nabízíme zelenou kávu i čistou, bez výše zmíněných příchutí.
Kávu lze připravit klasickým způsobem, ale také jako latte macchiato, cappuccino,esprsso macchiato nebo všemi milované frappé.
Jak na to?
Příprava kávy Latte:
Z vody a kávy připravíme silné espresso. Mléko si ohřejeme, osladíme vanilkovým cukrem, a když je horké, odlijeme půlku do vyšší sklenice. Po lžičkách přidáváme připravené espresso tak, aby se s mlékem nesmíchalo. Druhou část mléka našleháme šlehačem do jemné pěny, kterou doplníme sklenici až po okraj. Pro Caffé latte je opět vhodná káva s příchutí skořice. Podáváme s dlouhou lžičkou a brčkem.
A nakonec něco originálního: upečte svůj oblíbený dezert, linecké cukroví a ochuťte ho zelenou kávou s příchutí kokosu, skořice, vanilky nebo kardamomu.
Lahodné tvarohovo–kávové řezy:
cukr krupice 100 g
mleté vlašské ořechy 30 g
zelená káva 1 lžička
olej 3 lžíce
teplá voda 1 dl
prášek do pečiva 1/2 balení
polohrubá mouka 160 g
tuk a mouka na vymazání formy
Náplň:
Smícháme olej, vodu, kávu, ořechy a mouku s kypřidlem.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (18 x 24 cm nebo dortová forma 22 cm) a pečeme v troubě předehřáté na 180 C cca 25 minut - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
Hotový korpus necháme vychladnout, pak ho prokrojíme.
Z mléka, pudinku a kávy si uvaříme hustý pudink, který přendáme do mističky, zakryjeme mikrotenovým sáčkem a necháme vychladit po vychladnutí ho vyšleháme s moučkovým cukrem a nakonec vmícháme i tvaroh a smetanu.
Jeden díl korpusu necháme ve formě a naneseme na něj větší polovinu náplně, rovnoměrně rozetřeme a zakryjeme druhým dílem korpusu. Ten pak potřeme zbylou náplní a dáme vychladit a proležet do ledničky - nejlépe do druhého dne. Před proležením je můžeme posypat kakaem, strouhanou čokoládou, mletými ořechy..., nebo proleželé řezy nakrájíme a až na talířku dozdobíme šlehačkou nebo čokoládovým toppingem.
Dovozce do EU a distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky