Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem. Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.
Špaldoto houbové 210 g BIO PROBIO
Houbové špaldoto v biokvalitě se skvěle hodí na cesty, dovolené, ale i na doma. Jeho příprava trvá jen 20 minut a je velmi snadná. Základ jídla tvoří špaldové kernotto - jemně obroušené špaldové zrno.
Cena: 68 Kč
8595582424990
Složení
ŠPALDOVÉ kernotto* (kroupy) 86 %, sušená zelenina* (mrkev*, petržel*, cibule*, paprika červená*, paprika červená*, paprika zelená*), sušené houby* (shiitake*, hřib pravý*), ochucovací směs (jedlá sůl s jódem, [sůl, jodičnan draselný], sušená zelenina*, [mrkev*, cibule*, pastiňak*,petržel kořen*, petržel list*, CELER*, pórek*], hlíva ústřičná*, saturejka*, rakytník*). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíAlergeny
Lepek, Celer
Skladování
Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.
Výživové údaje na 100 g
| Energetická hodnota 1 430 kJ / 324 kcal | |
|---|---|
| Tuky: | 1,5 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,3 g |
| Sacharidy: | 64,0 g |
| z toho cukry: | 4,2 g |
| Vláknina: | 9,0 g |
| Bílkoviny: | 13,0 g |
| Sůl: | 3,2 g |