Papája kostky jsou ideální k přímé konzumaci, ale dají se také využít při domácím pečení, či k dochucení pudinků a kaší.
NABÍDKA ZBOŽÍ
-
POTRAVINY
addremove
- VEGY, OCHUCOVADLA, RŮŽOVÁ VODA
- PEČIVO
- KOŘENÍ A JEJICH SMĚSI AYURVITAaddremove
- NÁPOJE, MLÉKA, SMETANYaddremove
- SOLI AYURVITA
- POLÉVKY
- SUŠENÉ OVOCE, OŘECHY, SEMÍNKA A JEJICH SMĚSI
- OCHUCOVADLA, kypřidla, zahušťovadla, omáčky,...
- SLADIDLA
- KÁVA, KÁVOVINY, KAKAO, OBILNÁ KÁVAaddremove
- ČAJEaddremove
- MOUKY, VLOČKY, MüSLI
- GASTRO BALENÍ DNM
- SLADKOSTIaddremove
- OVOCNÉ A ZELENINOVÉ ŠŤÁVY
- GHÍ A OLEJE
- POMAZÁNKY, PAŠTIKY, DŽEMY
- PICKLES A ČATNÍ
- TĚSTOVINY
- LUŠTĚNINY - OBILOVINY - TAPIOKA - ŘASYaddremove
- SLANÉ POCHUTINY
- PŘÍRODNÍ KOSMETIKA addremove
- AJURVÉDA addremove
- BYTOVÝ TEXTIL
- NÁDOBÍ
- OSTATNÍ
- EKOLOGICKÁ DROGERIE addremove
- DOPLŇKY STRAVY addremove
- AROMATERAPIE addremove
- DÁRKOVÉ ZBOŽÍ
- KNIHY addremove
- SOŠKY addremove
- ROSTLINNÉ KRMIVO PRO PSY A KOČKY

Bio sezam černý neloupaný bio*nebio 100 g
Černý sezam je chuťově o něco výraznější než světlý. Používá se v asijské kuchyni, je velmi dekorativní a nachází použití i v tradiční čínské medicíně. Je vynikající na pečivu, v jogurtech a müsli, na kaších, v chlebu, ve smažených asijských pokrmech a marinádách na maso. Ve skutečnosti lze přidat téměř všude - do polévky, omáčky na těstoviny nebo i guláše! Pro zvýraznění chuti jej můžeme lehce opražit. Rozmixováním pražených semínek získáme sezamové „máslo“ na pečivo, kaše, jogurty apod.
ZEMĚ PŮVODU: Indie/Bolívie
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 2422 kJ/586 kcal |
---|---|
Tuky | 51 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 7,0 g |
Sacharidy | 9,7 g |
z toho cukry | 0,3 g |
Vláknina | 12 g |
Bílkoviny | 17 g |
Sůl | 0,03 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Sezam černý neloupaný. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce mimo EU

Černý sezam je chuťově o něco výraznější než světlý. Používá se v asijské kuchyni, je velmi dekorativní a nachází použití i v tradiční čínské medicíně. Je vynikající na pečivu, v jogurtech a müsli, na kaších, v chlebu, ve smažených asijských pokrmech a marinádách na maso. Ve skutečnosti lze přidat téměř všude - do polévky, omáčky na těstoviny nebo i guláše! Pro zvýraznění chuti jej můžeme lehce opražit. Rozmixováním pražených semínek získáme sezamové „máslo“ na pečivo, kaše, jogurty apod.
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Amalaki je drobné indické ovoce, které je pro své účinky nazýváno "Nebeské ovoce". Je obaleno v třtinovém cukru, který ovoce jemně doplňuje svou typickou karamelovou chutí. Amalaki můžete jíst přímo nebo v ovocných salátech či koláčích.
Slunečnicová semínka mají příjemnou oříškovou chuť. Jsou loupaná a jejich použití je velmi univerzální. Vyrobíte si z nich máslo, mléko nebo třeba sýr.
Do zlatova upražené mandle obalené bílou čokoládou s příchutí slaného karamelu. Skvěle se hodí k mlsání, nebo do stolních oříškových směsí.
Amalaki je drobné indické ovoce, které je pro své účinky nazýváno "Nebeské ovoce". Je obaleno v třtinovém cukru, který ovoce jemně doplňuje svou typickou karamelovou chutí. Amalaki můžete jíst přímo nebo v ovocných salátech či koláčích.
Amalaki - sušené ovoce proslazené - je drobné indické ovoce.Je obaleno v sirupu ze třtinového cukru, který ovoce jemně doplňuje svou typickou karamelovou chutí. Amalaki můžete jíst přímo nebo v ovocných salátech či koláčích.
Sušené brusinky obalené veganskou jemně hořkou čokoládou s 62 % kakaa.
Amalaki je drobné indické ovoce, které je pro své účinky nazýváno "Nebeské ovoce". Je obaleno v třtinovém cukru, který ovoce jemně doplňuje svou typickou karamelovou chutí. Amalaki můžete jíst přímo nebo v ovocných salátech či koláčích.
Černé rozinky jsou úžasně sladké a plné chuti, ale hlavně naprosto bez “pískovosti”, která se občas může vyskytovat u jiných rozinek. Výborně se hodí do čokolád, ovocných salátů, směsí sušeného ovoce, bábovek, mazanců, vánoček, k dochucení kaší, pudinků a dezertů, nebo jen tak samotné na mlsání.
Ananas je sušený mrazem, jelikož si tak lépe zachová svou původní barvu, aroma i chuť. Vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce. Připravíte z nich sladké cukroví nebo výbornou snídani.
Banánové chipsy se vyrábějí sušením ze zralých banánů, lehce osmahnutých v slunečnicovém oleji. Jsou sladké a křupavé. Výborně chutnají samotné, lze je ale i přidat do kaší nebo sladkého pečiva.
Sušené plody moruše bílé mají velmi příjemnou sladkou chuť a jíme je samotné či ve směsích s jiným sušeným ovocem, ořechy a semínky. Můžeme je přidávat do müsli směsí, jogurtu, ovocných salátů i muffinů a sušenek. Jsou zajímavé i z nutričního hlediska, protože jsou velmi dobrým zdrojem vitamínu C a našemu tělu dodávají i řadu minerálních látek (vápník a hořčík v ideálním poměru, železo). Vhodné pro diabetiky.
Amalaki - sušené ovoce proslazené - je drobné indické ovoce.Je obaleno ve třtinovém cukru smíchaném s citronovým a pomerančovým pudrem, který ovoce jemně doplňuje svou svěží citrusovou vůní a chutí. Amalaki můžete jíst přímo nebo v ovocných salátech či koláčích.
Sezamové semínko se hodí na sladké i slané pečení, jako posypka na kaše, jogurty a saláty. Rozdrcením se solí tvoří gomasio, které zkrášlí i prostá každodenní jídla.
Amalaki - sušené ovoce proslazené - je drobné indické ovoce.Je obaleno v sirupu ze třtinového cukru, který ovoce jemně doplňuje svou typickou karamelovou chutí. Amalaki můžete jíst přímo nebo v ovocných salátech či koláčích.