Složení
Agáve*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Borůvkový sirup v biokvalitě má velice příjemnou vůni a chuť. Můžete ho použít k dochucení moučníků, kaší, do jogurtu, ale třeba i na přípravu nápojů. Neobsahuje žádná umělá aromata nebo barviva.
Složení: třtinový cukr*, rýžový sirup*, voda, koncentrovaná borůvková šťáva* (10 %), javorový sirup*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Návod k přípravě: K přímé spotřebě bez ředění i na přípravu sladkých pokrmů.
Výživové údaje na 100 ml výrobku: energetická hodnota 1 201 kJ/287 kcal; tuky: 0,004 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,004 g; sacharidy: 71,8; z toho cukry: 48,8 g; bílkoviny: 0 g; sůl: 0,005 g.
Skladování: Skladujte v chladu a suchu. Po otevření skladujte při teplotě do 10 °C.
Borůvkový sirup v biokvalitě má velice příjemnou vůni a chuť. Můžete ho použít k dochucení moučníků, kaší, do jogurtu, ale třeba i na přípravu nápojů. Neobsahuje žádná umělá aromata nebo barviva.
Agáve*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Kukuřičný sirup je přírodním sladidlem.
Třtinová melasa je téměř černá sirupovitá hmota, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě třtinového cukru ze šťávy z cukrové třtiny. Třtinová šťáva přirozeně obsahuje kromě cukru též biologicky aktivní látky, potřebné k jeho strávení. Ty však zůstávají v sirupu, který zbývá po oddělení krystalků cukru ze zahuštěné třtinové šťávy, tedy v melase. Širšímu používání melasy brání její výrazná chuť, která většině lidí vadí. Ti proto dávají přednost přírodním třtinovým cukrům, kterým naopak dodává melasa příjemnou chuť a vůni. A to je i její tajemství. V malém množství má totiž melasa velmi příjemnou chuť a navíc zvýrazňuje přirozenou chuť pokrmu. Je proto škoda si melasu znechutit tím, že ji budeme konzumovat několik předepsaných lžiček denně. Její výraznou chuť využijeme nejlépe jako součást připravovaných jídel. Proto melasu nezavrhujte, dokud ji neochutnáte v perníku, závinu (skořice, jablka a ořechy její chuť výtečně doplňují), sušenkách či v pálivých směsích (spolu s kari nebo pálivými papričkami, s rajským protlakem a dokonce i hořčicí). Trochou melasy můžete dochutit mléko či jogurt jako zálivku müsli nebo kukuřičných lupínků, med nebo ovocné čaje.
HMOTNOST: 450 g
ZEMĚ PŮVODU: Paraguay
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
Hmotnost: 1000 g.
Země původu: Mauritius
Pravý kanadský javorový sirup bez přidaných sladidel, aromat a barviv.
ZEMĚ PŮVODU: Kanada
POUŽITÍ: Grade C je vhodný ke stolními použití i k vaření. Hodí se k dochucení již hotových pokrmů: na palačinky, lívance, na bílý jogurt, do musli a na zmrzinové a ovocné poháry. Javorovým sirupem můžete při vaření a pečení nahradit bílý cukr v poměru 3 díly sirupu za 4 díly cukru.
UPOZORNĚNÍ: Zákazníkům někdy připadá pravý javorový sirup příliš řídký. V prodeji jsou i „šizené” sirupy, které místo 100%-ní zahuštěné javorové šťávy obsahují cukr, glukózový sirup, kukuřičný sirup, umělá aromata, barviva atd. Tyto výrobky jsou obvykle hustší než pravý javorový sirup. Neměly by však být nazývány javorovým sirupem (obvykle jsou) a měly by být daleko lacinější, než pravý javorový sirup (obvykle nejsou)!!!
SLOŽENÍ: 100% zahuštěná míza z javoru cukrového
Sirup z agáve je přírodním mexickým sladidlem na bázi fruktózy. Rostlina agáve je tradiční součástí stravy amerického jihozápadu a Mexika po celá staletí, domorodí Mexičané říkají šťávě z agáve „medová voda“ a agáve přezdívají „mexický strom života a dostatku“.
Třtinový cukr má nezaměnitelnou přírodní vůni po ovoci, jablkách a medu. Můžete ho v kuchyni používat jako běžný cukr. Vychutnejte si ho v biokvalitě.
Složení | Dextróza |
Třtinový cukr*, želírující látka: jablečný pektin. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, hořčice a sójových bobů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výrobek je určen jako přísada do těsta. Používá se k ochucení nebo posypání pečených i nepečených moučníků a dalších sladkých pokrmů. Můžete s ním ochutit krémy, zmrzliny, alkoholické nebo nealkoholické nápoje. Vhodný i do těst litých, lineckých a kynutých.
Sladidlo se sníženou energetickou hodnotou. Vhodná náhrada řepného cukru.
Hmotnost: 1000 g.
Země původu: Mauritius
přírodní sladidlo
Melasový přírodní třtinový cukr.