Kategorie

 

Kalinji (černucha) - semínka černé cibule 50 g DNM

 Kalinji je též zvaná černucha, semena černé cibule či lidově černý kmín. Hodí se do sladkých i slaných jídel, kde ji můžete pro zjemnění pokrmu použít jako náhradu pepře. Využijete jí při přípravě pečiva, luštěnin, sýrů nebo orientálního kari.

8594178672227

D N M company s.r.o.

Dostupnost:


Skladem
43,00 Kč s DPH

Koupit

 Složení: semena černé cibule, kalinji (Nigella sativa)

 
 Chuť a použití: Má příjemnou mírně ostrou chuť, lehce pálivou, něco mezi cibulí, mákem a pepřem. Je vhodná především do placek ale používá se také jako jemnější náhražka pepře k okořenění chleba, pečiva, sýrů a luštěnin. Přidává se však i do sladkého pečiva. Lze ji použít i do domácího kečupuči zeleninových jídel.

 

  •  BEZ GLUTAMANU
  •  BEZ LEPKU
  •  BEZ SOLI
  •  BEZ BARVIV
  •  BEZ KONZERVANTŮ

 Skladujte: na suchém a chladném místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.

 

 Země původu: Indie

 

 Obsah balení:  50g

 Měrná jednotka: 60,00 Kč / 100 g

 

 

  Pečená zelenina s černuchou:

  Budeme potřebovat:1 lilek, 4 malé cuketky, 3 mrkve, 2 papriky, 6 stroužků česneku, 2 cibule, 2 brambory ve slupce, černuchu, sůl, olivový olej

 Veškerou zeleninu nakrájíme na velké kusy, česnek necháme v celku. Dáme do pekáče, ale tak, aby zelenina nebyla navrstvená na sobě, ale byla rozložena po pekáči vedle sebe. Osolíme, posypeme kořením dle chuti, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Pečeme  na 200 stupňů hodinu a půl. Dobu pečení zkuste dodržet, zelenina sice změkne i dříve, ale tu pravou chuť dostane až po 90 minutách. Pečeme nepřiklopenou. Ingredience a množství můžeme obměnovat dle chuti. Zelenina je výborná jako samostatné jídlo ale skvěle se hodí  jako příloha ke grilovanému masu v létě na zahrádce.

 

 
 
      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0,00 Kč
      DPH 0,00 Kč
      Celkem 0,00 Kč

      Ceny jsou s DPH

      K pokladně