Vanilka je silně aromatické koření velmi příjemné vůně a chuti, vhodné do sladkých pokrmů a nápojů.
NABÍDKA ZBOŽÍ
-
POTRAVINY
addremove
- SUŠENÉ OVOCE, OŘECHY, SEMÍNKA A JEJICH SMĚSI
- ČAJEaddremove
- GASTRO BALENÍ DNM
- OVOCNÉ A ZELENINOVÉ ŠŤÁVY
- POMAZÁNKY, PAŠTIKY, DŽEMY
- TĚSTOVINY
- SLANÉ POCHUTINY
- NÁPOJE, MLÉKA, SMETANYaddremove
- POLÉVKY
- GHÍ A OLEJE
- OCHUCOVADLA, kypřidla, zahušťovadla, omáčky,...
- PICKLES A ČATNÍ
- KÁVA, KÁVOVINY, KAKAO, OBILNÁ KÁVAaddremove
- LUŠTĚNINY - OBILOVINY - TAPIOKA - ŘASYaddremove
- MOUKY, VLOČKY, MüSLI
- VEGY, OCHUCOVADLA, RŮŽOVÁ VODA
- KOŘENÍ A JEJICH SMĚSI AYURVITAaddremove
- SOLI AYURVITA
- PŘÍRODNÍ KOSMETIKA addremove
- AJURVÉDA addremove
- BYTOVÝ TEXTIL
- NÁDOBÍ
- OSTATNÍ
- EKOLOGICKÁ DROGERIE addremove
- DOPLŇKY STRAVY addremove
- AROMATERAPIE addremove
- DÁRKOVÉ ZBOŽÍ
- KNIHY addremove
- SOŠKY addremove
- ROSTLINNÉ KRMIVO PRO PSY A KOČKY

Muškátový oříšek celý 3 ks AYURVITA
Muškátový ořech celý 3 ks
– koření, které se hojně využívá do masitých jídel, polévek, nádivek, ragú i do pečiva. Pro svoji výraznou vůni a specifickou chuť se používá v malých dávkách.
Složení: muškátový ořech celý (Myristica fragrans)
Země původu: Grenada
Skladujte: v suchu
Obsah balení: 3 ks

Muškátový ořech celý 3 ks
– koření, které se hojně využívá do masitých jídel, polévek, nádivek, ragú i do pečiva. Pro svoji výraznou vůni a specifickou chuť se používá v malých dávkách.
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Kmín český mletý - koření, které je vhodné především k přípravě nadýmavé zeleniny jako
jsou např. na brambory a květák a také do luštěnin. Využívá se také k přípravě pomazánek,
salátů ale hlavně do pečiva.
Chilli mleté - koření, které je velmi vyhledáváno
pro svou výraznou pálivou chuť do řady pokrmů, především do gulášů, zelných pokrmů, mexických, indických a čínských jídel,
dušených zeleninových směsí a smažených pokrmů. Kombinujeme chilli zpravidla se sladkou paprikou. Extra pálivé.
Badyán mletý - koření, které se těší velké oblibě do koláčů, kaší, perníků i perníčků, povidel, čajů, punčů nebo svařených vín
Pepř černý celý 50 g
– koření, které se pro svoji ostře palčivou chuť využívá především k dochucení pokrmů, konzervaci zeleniny i masa, do polévek, omáček či do uzenin.
Koření - které vyniká svou chutí a příjemnou aromatickou vůní.
Jako jednodruhové koření tvoří součást mnoha směsí, např. kari či garam masaly.
Koriandr mletý - koření, které se hojně využívá především do zeleninových jídel. Do dušené zeleniny, polévek i do sterilované zeleniny. V poslední době se častěji využívá v mleté
podobě i do pečiva a sladkých koláčků.
Pískavice řecké seno mleté - koření, které má významnou pozici především v indické vegetariánské kuchyni a to hlavně u pokrmů
z luštěnin.
Úsloví "Je ho jako šafránu," dokazuje, jak je toto koření vzácné a jak opatrně se s ním pracuje. Šafrán má jedinečnou vůni a kořeněnou, lehce nahořklou chuť. Žluté barvivo, které šafrán obsahuje je ve vodě rozpustné a dodá tak pokrmům krásnou barvu. Název šafrán pochází z arabštiny, arabové používají označení za´fran, což doslovně znamená "být žlutý".
Kmín římský mletý- koření, které je vhodné především do zeleninových a luštěninových jídel. Je hojně vyhledáván pro své krásné a originální aroma. Dodává lahodnou chuť i tvarohu, jogurtovým nápojům a dresinkům, bramborám, salátům a různým slaným pochutinám i pečivu.
Koření - které je velmi hojně využíváno ve všech kuchyních celého světa. Je tedy velmi dobře známá a oblíbená v české kuchyni.
Kardamom, příbuzný zázvoru je jedním z nejjemnějších a nejdražších koření. Přezdívá se mu "královna koření". Je vhodný do moučníků, ovocných pokrmů či salátů, pečiva, kávových nápojů, čajových směsí. Pěkně zjemní a ochutí také čaj a kávu.
KARDAMOM MLETÝ Z ČERNÝCH ZRN - silné aroma 25 g AYURVITA
koření, které má velkou oblibu především ve sladké kuchyni, tedy do dezertů, pudinků, jogurtových nápojů - lasí, koláčů, čajů a také kávy. Silné aroma získává díky mletí pouze samotných černých zrn nikoliv zelených slupek.
Pepř černý mletý 50 g
– koření, které se pro svoji ostře palčivou chuť využívá především k dochucení pokrmů, konzervaci zeleniny i masa, do polévek, omáček či do uzenin.
Kurkuma mletá - koření, které se od pradávna používá především v orientální kuchyni pro svoji oranžovožlutou barvu a mnoho významných účinků. Především do rýžových jídel, ale také do zeleninových jídel, dresinků, marinád či polévek. V poslední době je však stále více oblíbená i v české kuchyni.
Bobkový list patří mezi tradiční koření české kuchyně. Jedná se o sušený list vavřínu ušlechtilého, původem z Malé Asie. Dnes jej nalezneme v celém Středomoří.