Kayenský pepř vzniká mletím specifických odrůd chilli papriček, které byly původně pěstovány v údolí řeky Cayen. Hodně lidí je zmateno českým názvem kayenský pepř a myslí si, že jde o nějaký druh pepře. Bohužel zde došlo k špatném překladu z angličtiny kde "pepper" lze přeložit jako pepř i paprička a jako překlad byl zvolen nesprávný termín pepř.
NABÍDKA ZBOŽÍ
-
POTRAVINY
addremove
- SUŠENÉ OVOCE, OŘECHY, SEMÍNKA A JEJICH SMĚSI
- ČAJEaddremove
- GASTRO BALENÍ DNM
- OVOCNÉ A ZELENINOVÉ ŠŤÁVY
- POMAZÁNKY, PAŠTIKY, DŽEMY
- TĚSTOVINY
- SLANÉ POCHUTINY
- NÁPOJE, MLÉKA, SMETANYaddremove
- POLÉVKY
- GHÍ A OLEJE
- OCHUCOVADLA, kypřidla, zahušťovadla, omáčky,...
- PICKLES A ČATNÍ
- KÁVA, KÁVOVINY, KAKAO, OBILNÁ KÁVAaddremove
- LUŠTĚNINY - OBILOVINY - TAPIOKA - ŘASYaddremove
- MOUKY, VLOČKY, MüSLI
- VEGY, OCHUCOVADLA, RŮŽOVÁ VODA
- KOŘENÍ A JEJICH SMĚSI AYURVITAaddremove
- SOLI AYURVITA
- PŘÍRODNÍ KOSMETIKA addremove
- AJURVÉDA addremove
- BYTOVÝ TEXTIL
- NÁDOBÍ
- OSTATNÍ
- EKOLOGICKÁ DROGERIE addremove
- DOPLŇKY STRAVY addremove
- AROMATERAPIE addremove
- DÁRKOVÉ ZBOŽÍ
- KNIHY addremove
- SOŠKY addremove
- ROSTLINNÉ KRMIVO PRO PSY A KOČKY

Kmín drcený - český 35 g DNM
Kmín český drcený - koření, které je vhodné především k přípravě nadýmavé zeleniny jako
jsou např. na brambory a květák a také do luštěnin. Využívá se také k přípravě pomazánek,
salátů ale hlavně do pečiva.
Složení: kmín kořenný ( Carum carvi L.)
Země původu: Česká republika
Skladujte: v suchu a temnu
Obsah balení: 35 g
Vyrobeno v / Distribuce v ČR:
D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 76804, info@dnmcompany.cz, hot line: 731 479 954

Kmín český drcený - koření, které je vhodné především k přípravě nadýmavé zeleniny jako
jsou např. na brambory a květák a také do luštěnin. Využívá se také k přípravě pomazánek,
salátů ale hlavně do pečiva.
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Úsloví "Je ho jako šafránu," dokazuje, jak je toto koření vzácné a jak opatrně se s ním pracuje. Šafrán má jedinečnou vůni a kořeněnou, lehce nahořklou chuť. Žluté barvivo, které šafrán obsahuje je ve vodě rozpustné a dodá tak pokrmům krásnou barvu. Název šafrán pochází z arabštiny, arabové používají označení za´fran, což doslovně znamená "být žlutý".
Badyán, též zvaný jako čínský či hvězdicovitý anýz, má jemně nasládlou chuť připomínající právě anýz. Je jedním z koření v tradiční směsi "Koření pěti vůní".
Pepř je celosvětově používané koření, které lze použít pro dochucení naprosté většiny slaných pokrmů. Podporuje normální trávení a normální činnost nervové soustavy.
Kardamom, příbuzný zázvoru je jedním z nejjemnějších a nejdražších koření. Přezdívá se mu "královna koření". Je vhodný do moučníků, ovocných pokrmů či salátů, pečiva, kávových nápojů, čajových směsí. Pěkně zjemní a ochutí také čaj a kávu.
Kurkuma, neboli indický šafrán, byla známa v Evropě už od starověku. Odpradávna se používá v orientální kuchyni pro svojí krásně žlutooranžovou barvu např. do rýže, zeleninových a luštěninových jídel.
Kmín římský celý - koření, které je vhodné především do zeleninových a luštěninových jídel. Je hojně vyhledáván pro své krásné a originální aroma. Dodává lahodnou chuť i tvarohu, jogurtovým nápojům a dresinkům, bramborám, salátům a různým slaným pochutinám i pečivu.
Nové koření celé 50 g
– koření, které se hojně využívá při konzervaci zeleniny (zelí, červené řepy, rajčat, okurek, hub) i masa, do polévek a omáček či do uzenin.
Muškátový oříšek je koření výrazné nasládlé štiplavé chuti, které lze použít na sladká i slaná jídla.
Adžvajen - rostlina u nás známá jako kopytský kmín. Má ostrou hořkou chuť a výrazné aroma.
Koření - které vyniká svou chutí a příjemnou aromatickou vůní.
Jako jednodruhové koření tvoří součást mnoha směsí, např. kari či garam masaly.
Koření - které je velmi hojně využíváno ve všech kuchyních celého světa. Je tedy velmi dobře známá a oblíbená v české kuchyni.
Bobkový list patří mezi tradiční koření české kuchyně. Jedná se o sušený list vavřínu ušlechtilého, původem z Malé Asie. Dnes jej nalezneme v celém Středomoří.
Česnek mletý je jedno z nejrozšiřenějších koření světa. Používá se po celé Evropě, Asii a Americe pro své nezaměnitelné aroma. Výborně se hodí do pomazánek, salátů, pokrmů ze zeleniny, luštěnin, obilovin a hub, ochucují se jim bylinné octy a oleje. Česnek je významnou léčivou rostlinou.
KARDAMOM MLETÝ Z ČERNÝCH ZRN - silné aroma 25 g AYURVITA
koření, které má velkou oblibu především ve sladké kuchyni, tedy do dezertů, pudinků, jogurtových nápojů - lasí, koláčů, čajů a také kávy. Silné aroma získává díky mletí pouze samotných černých zrn nikoliv zelených slupek.
Koriandr celý - koření, které se hojně využívá především do zeleninových jídel. Do dušené zeleniny, polévek i do sterilované zeleniny. V poslední době se častěji využívá v mleté podobě
i do pečiva a sladkých koláčků.