Pískavice, zvaná též fenugreek, se používá při přípravě polévek, omáček, všech druhů indického kari, pomazánek, zeleninových, luštěninových a dušených pokrmů.
NABÍDKA ZBOŽÍ
-
POTRAVINY
addremove
- GHÍ A OLEJE
- MOUKY, VLOČKY, MüSLI
- TĚSTOVINY
- LUŠTĚNINY - OBILOVINY - TAPIOKA - ŘASYaddremove
- KOŘENÍ A JEJICH SMĚSI AYURVITAaddremove
- VEGY, OCHUCOVADLA, RŮŽOVÁ VODA
- SOLI AYURVITA
- OCHUCOVADLA, kypřidla, zahušťovadla, omáčky,...
- PICKLES A ČATNÍ
- SUŠENÉ OVOCE, OŘECHY, SEMÍNKA A JEJICH SMĚSI
- GASTRO BALENÍ DNM
- SLADKÉ POCHUTINY, BONBONY
- POMAZÁNKY, PAŠTIKY, DŽEMY
- SLANÉ POCHUTINY
- HOTOVÁ JÍDLA
- PŘÍRODNÍ KOSMETIKA addremove
- AJURVÉDA addremove
- BYTOVÝ TEXTIL
- NÁDOBÍ
- OSTATNÍ
- EKOLOGICKÁ DROGERIE addremove
- DOPLŇKY STRAVY addremove
- AROMATERAPIE addremove
- DÁRKOVÉ ZBOŽÍ
- KNIHY addremove
- SOŠKY addremove
- ROSTLINNÉ KRMIVO PRO PSY A KOČKY
15 dalších produktů ve stejné kategorii:
Horčičné semínko černé se hojně používá především do dušené zeleniny nebo do pickles. Na rozdíl od hořčice bílé, je výraznější chuti
Koriandr mletý - koření, které se hojně využívá především do zeleninoivých jídel. Do dušené zeleninym, polévek i do sterilované zeleniny v poslední době se častěji využívá v mleté podobě i do pečiva a sladkých koláčů.
Pískavice je též nazývána fenugreek. Používá se při přípravě polévek, omáček, všech druhů indického kari, pomazánek, zeleninových, luštěninových a dušených pokrmů.
Kurkuma, neboli indický šafrán, byla známa v Evropě už od starověku. Odpradávna se používá v orientální kuchyni pro svojí krásné žlutooranžovou barvu např. do rýže a zeleninových i luštěninových pokrmů.
Koriandr celý - koření, které se hojně využívá především do zeleninoivých jídel. Do dušené zeleninym, polévek i do sterilované zeleniny v poslední době se častěji využívá v mleté podobě i do pečiva a sladkých koláčů.
Směs koření Kitchen King Masala je určena především pro přípravu zeleninových pokrmů, ať už vařených, dušených či smažených.
Směs koření Sabji Masala je určena především pro přípravu zeleninových pokrmů. Hodí se také do karbanátků, čočky, brambor a smažených obalovaných jídel.
Velmi aromatická směs ostrých koření a černého pepře. Garam masala se přidává ke koření až ke konci vaření, aby se co nejvíce zachovala její jedinečná čerstvá vůně. Používá se na grilování, do zeleninových i luštěninových jídel.
Směs koření Sambar Masala je určena především pro přípravu luštěninových pokrmů. Hodí se i do polévek, sabdží a těstovin.
Směs koření Chat Masala je určena především pro přípravu salátů a pomazánek. Hodí se i na chléb s máslem, do sendvičů i do smažených jídel, jako jsou pakory a samosy či do pražených oříšků a mandlí. Obsahuje černou sůl připomínající chuť vajíček.
Římský kmín je vhodný především do zeleninových a luštěninových jídel. Je vyhledáván pro své aroma. Dodává lahodnou chuť tvarohu, jogurtu, bramborám, salátům, slaným a pečeným pochutinám.
Římský kmín, též řečený kumín, je vhodný především do zeleninových a luštěninových jídel. Je vyhledáván pro své jedinečné aroma. Dodává lahodnou chuť tvarohu, jogurtu, bramborám, salátů, slaným a pečeným pochutinám.
Směs koření Pav Bhaji Masala je určena především pro přípravu rýžových pokrmů jako jsou rizota či kičerí. Hodí se i do jakéhokoli indického kari.
Kalinji je též zvaná černucha, semena černé cibule či lidově černý kmín. Hodí se do sladkých i slaných jídel, kde ji můžete pro zjemnění pokrmu použít jako náhradu pepře. Využijete jí při přípravě pečiva, luštěnin, sýrů i orientálního kari.