Kategorie

 

Kalinji (černucha) - semínka černé cibule 400 g DNM

Kalinji je též zvaná černucha, semena černé cibule či lidově černý kmín. Hodí se do sladkých i slaných jídel, kde ji můžete pro zjemnění pokrmu použít jako náhradu pepře. Využijete jí při přípravě pečiva, luštěnin, sýrů i orientálního kari.


 Složení: semena černé cibule, kalinji (Nigella sativa)

 

 Chuť a použití: Má příjemnou mírně ostrou chuť, lehce pálivou, něco mezi cibulí, mákem a pepřem. Je vhodná především do placek a také se používá  jako jemnější náhražka pepře k okořenění chleba, pečiva, sýrů, luštěnin. Přidává se však i do sladkého pečiva. Lze ji použít i do domácího kečupu či zeleninových jídel.

 

 Kořeněná kolečka

 Budeme potřebovat: 1 kávová lžička černuchy, 1 kávová lžička semen máku, 100g másla, 140g polohrubé mouky, 2 kávové lžičky mleté sladké papriky, 0,8 šálku sýru  Čedar, 2 polévkové lžíce tuku, 1ks vejce

V míse promícháme mouku, papriku, máslo, sýr, mák, černuchu a žloutek. Vzniklé těsto dáme na 1 hodinu do chladničky. Z těsta uválíme plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Kolečka klademe na tukem vymazaný plech. Pečeme 15 minut při teplotě 190°C. 

 Skladujte na suchém a chladném místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.

 Země původu: Indie

 Obsah balení: 400 g

 Měrná jednotka: 56 Kč / 100 g

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0,00 Kč
      DPH 0,00 Kč
      Celkem 0,00 Kč

      Ceny jsou s DPH

      K pokladně