TAPIOKA
škrob z kořene manioku - přirozeně bezlepkový
TAPIOKA se používá jako zahušťovadlo či jako surovina pro přípravu pudinků a bezlepkových těst. Může nahradit vejce (pojivo) a připravuje se z ní osvěžující „BUBBLE TEA“.
Momentálně žádné novinky
TAPIOKA
škrob z kořene manioku - přirozeně bezlepkový
TAPIOKA se používá jako zahušťovadlo či jako surovina pro přípravu pudinků a bezlepkových těst. Může nahradit vejce (pojivo) a připravuje se z ní osvěžující „BUBBLE TEA“.
Složení: maniok jedlý (Manihot esculenta) kořen
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1499 kJ/358 kcal, tuky 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g, sacharidy 89 g, z toho cukry 3 g, bílkoviny 0 g, sůl 0 g
Příprava: kuličky přes noc namočíme a druhý den vaříme do změknutí s vodou či mlékem.
Skladujte: v chladu a suchu
Země původu: Indie
Obsah balení: 500g
Dovozce do EU / Baleno v / Distribuce v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, 768 04 Střílky,
TAPIOKOVÝ DEZERT
Budeme potřebovat: 100 g tapiokových perliček, 600 ml sojového (nebo rýžového) mléka, 4 lžíce cukru, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli
Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody. Sojové mléko nalijeme do velkého hrnce a dáme vařit. Přidáme špetku soli a oba druhy cukru. Namočenou tapioku pomocí sítka slijeme a vsypeme do vroucího mléka. Za stálého míchání vaříme, než směs zhoustne a tapioka zprůhlední. Mělo by to trvat asi 10 minut. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu, výsledná směs by měla být hustá jako klasický pudink. Hotové nalijeme do misek a necháme vychladit. Před servírováním ozdobíme např. skořicovým cukrem, kakaem nebo ovocem.