TAPIOKA
škrob z kořene manioku - přirozeně bezlepkový
TAPIOKA se používá jako zahušťovadlo či jako surovina pro přípravu pudinků a bezlepkových těst. Může nahradit vejce (pojivo) a připravuje se z ní osvěžující „BUBBLE TEA“.
Quinoa - merlík čilský. Může obsahovat stopy lepku.
Energetická hodnota 1 567 kJ / 373 kcal | |
---|---|
Tuky: | 6,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,7 g |
Sacharidy: | 63,0 g |
z toho cukry: | 2,0 g |
Bílkoviny: | 13,0 g |
Sůl: | 0,04 g |
Quinoa - merlík čilský. Může obsahovat stopy lepku.
TAPIOKA
škrob z kořene manioku - přirozeně bezlepkový
TAPIOKA se používá jako zahušťovadlo či jako surovina pro přípravu pudinků a bezlepkových těst. Může nahradit vejce (pojivo) a připravuje se z ní osvěžující „BUBBLE TEA“.
HRAŠKA NA OBALOVÁNÍ (PIKANTNÍ)S ČESNEKEM A CHILLI
Lahodná hrachová směs, která rozmícháním pouze s vodou slouží k přípravě těstíčka pro obalování, včetně klasických řízků, dále slouží k přípravě placek, pomazánek, dresinků, zahušťování aj.
Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008)
Složení:
Hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl (40 % draslíku), směs koření, chilli.
Země původu: Česká republika
Tato vysoce kvalitní mletá pšeničná mouka je vhodná pro přípravu čapátí, parat či purí. Čapátí jsou indické moučné placky, indický chleba, používaný jako příloha k hlavním pokrmům. Tato mouka byla připravena z pečlivě vybrané pšenice.
Jemný kukuřičný škrob v biokvalitě. Je ideální na zahuštění omáček a zjemnění pokrmů. Hodí se k přípravě koláčů, dortů, náplní, dezertů a ovocných omáček. Český výrobek.
Bezvaječné těstoviny ze sušené celozrnné pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo rýže. Vychutnejte si ho v biokvalitě.
TAPIOKA
škrob z kořene manioku - přirozeně bezlepkový
TAPIOKA se používá jako zahušťovadlo či jako surovina pro přípravu pudinků a bezlepkových těst. Může nahradit vejce (pojivo) a připravuje se z ní osvěžující „BUBBLE TEA“.
Semolina je typ mouky získávaný z tvrdozrnné pšenice, která se vyznačuje vyšším podílem bílkoviny lepku a nižším glykemickým indexem. Je ideální pro výrobu těstovin - nemá tendenci se rozvářet. Proto se kvalitní těstoviny nikdy nelepí. Lze ji použít také pro přípravu lahodného chleba (italský chléb - ciabatta). Semolinové produkty jsou nevhodné pro bezlepkovou dietu.
Chana je luštěnina pocházející z Indie, kde patří mezi oblíbené pokrmy. Jedná se o mladou loupanou a půlenou cizrnu. Tradičním jídlem je i v Pákistánu, Nepálu a Bangladéši.
Cizrnová mouka se vyrábí mletím světlé cizrny. Je základem tradiční indické kuchyně, kde má široké využití. Je přirozeně bezlepková a má charakteristickou oříškovou chuť.
Špaldové kroupy v kuchyni: osmažené na cibulce jako skvělá příloha k pokrmům, na přípravu rizot, na obohacení salátů, do karbanátků, na zapékání, do polévek apod.
Tapioka je škrob získaný z kořene Manioku - přirozeně bezlepkový. Maniok je rostlina původem z Jižní Ameriky a Západní Indie. Používá se jako zahušťovadlo či jako surovina pro přípravu pudinků a bezlepkových těst. Může nahradit vejce (pojivo). Tapioka je vhodná i k zahuštění polévek nebo omáček. Jedná se o prastarou surovinu, kterou údajně používali už Mayové.
Mungo fazole jsou též zvány zelená sója. Pochází z Indie a pěstují se také v Číně a Thajsku.Snadno stravitelné fazolky velmi příjemné chuti, velmi chutné v kombinaci se zeleninou a rýží.
Název "Nori" pochází z japonštiny a označuje jedlé mořské řasy. Běžně se s těmito řasami obaluje sushi nebo rýžové koule. Často se také používají jako obloha či koření do nudlí a polévek. Jsou proslulé výbornou chutí.
Energetická hodnota 2 500 kJ / 597 kcal | |
---|---|
Tuky: | 40,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 20,0 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Vláknina: | 20,0 g |
Bílkoviny: | 16,0 g |
Sůl: | 1,2 g |
Energetická hodnota 2 500 kJ / 597 kcal | |
---|---|
Tuky: | 40,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 20,0 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Vláknina: | 20,0 g |
Bílkoviny: | 16,0 g |
Sůl: | 1,2 g |
Energetická hodnota 2 500 kJ / 597 kcal | |
---|---|
Tuky: | 40,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 20,0 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Vláknina: | 20,0 g |
Bílkoviny: | 16,0 g |
Sůl: | 1,2 g |
Tato vysoce kvalitní mletá pšeničná mouka je vhodná pro přípravu čapátí, parat či purí. Čapátí jsou indické moučné placky, indický chleba používaný jako příloha k hlavním pokrmům.
Mungo fazole jsou též zvány zelená sója. Pochází z Indie a pěstují se také v Číně a Thajsku.
TAPIOKA
škrob z kořene manioku - přirozeně bezlepkový
TAPIOKA se používá jako zahušťovadlo či jako surovina pro přípravu pudinků a bezlepkových těst. Může nahradit vejce (pojivo) a připravuje se z ní osvěžující „BUBBLE TEA“.