TAPIOKA
škrob z kořene manioku - přirozeně bezlepkový
TAPIOKA se používá jako zahušťovadlo či jako surovina pro přípravu pudinků a bezlepkových těst. Může nahradit vejce (pojivo) a připravuje se z ní osvěžující „BUBBLE TEA“.
Quinoa černá*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Energetická hodnota 1 435 kJ / 343 kcal | |
---|---|
Tuky: | 5,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,5 g |
Sacharidy: | 60,8 g |
z toho cukry: | 0,5 g |
Bílkoviny: | 13,8 g |
Sůl: | 0,02 g |
Quinoa černá*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
TAPIOKA
škrob z kořene manioku - přirozeně bezlepkový
TAPIOKA se používá jako zahušťovadlo či jako surovina pro přípravu pudinků a bezlepkových těst. Může nahradit vejce (pojivo) a připravuje se z ní osvěžující „BUBBLE TEA“.
Jáhly jsou dobře stravitelné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému.
Název "Nori" pochází z japonštiny a označuje jedlé mořské řasy. Běžně se s těmito řasami obaluje sushi nebo rýžové koule. Často se také používají jako obloha či koření do nudlí a polévek. Jsou proslulé výbornou chutí.
Energetická hodnota 2 500 kJ / 597 kcal | |
---|---|
Tuky: | 40,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 20,0 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Vláknina: | 20,0 g |
Bílkoviny: | 16,0 g |
Sůl: | 1,2 g |
Energetická hodnota 2 500 kJ / 597 kcal | |
---|---|
Tuky: | 40,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 20,0 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Vláknina: | 20,0 g |
Bílkoviny: | 16,0 g |
Sůl: | 1,2 g |
Energetická hodnota 2 500 kJ / 597 kcal | |
---|---|
Tuky: | 40,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 20,0 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Vláknina: | 20,0 g |
Bílkoviny: | 16,0 g |
Sůl: | 1,2 g |
Špaldové kroupy v kuchyni: osmažené na cibulce jako skvělá příloha k pokrmům, na přípravu rizot, na obohacení salátů, do karbanátků, na zapékání, do polévek apod.
Tapioka je škrob získaný z kořene Manioku - přirozeně bezlepkový. Maniok je rostlina původem z Jižní Ameriky a Západní Indie. Používá se jako zahušťovadlo či jako surovina pro přípravu pudinků a bezlepkových těst. Může nahradit vejce (pojivo). Tapioka je vhodná i k zahuštění polévek nebo omáček. Jedná se o prastarou surovinu, kterou údajně používali už Mayové.
Jemný kukuřičný škrob v biokvalitě. Je ideální na zahuštění omáček a zjemnění pokrmů. Hodí se k přípravě koláčů, dortů, náplní, dezertů a ovocných omáček. Český výrobek.
Mungo fazole jsou též zvány zelená sója. Pochází z Indie a pěstují se také v Číně a Thajsku.
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem. Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.
TAPIOKA
škrob z kořene manioku - přirozeně bezlepkový
TAPIOKA se používá jako zahušťovadlo či jako surovina pro přípravu pudinků a bezlepkových těst. Může nahradit vejce (pojivo) a připravuje se z ní osvěžující „BUBBLE TEA“.
HRAŠKA NA OBALOVÁNÍ (PIKANTNÍ)S ČESNEKEM A CHILLI
Lahodná hrachová směs, která rozmícháním pouze s vodou slouží k přípravě těstíčka pro obalování, včetně klasických řízků, dále slouží k přípravě placek, pomazánek, dresinků, zahušťování aj.
Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008)
Složení:
Hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl (40 % draslíku), směs koření, chilli.
Země původu: Česká republika
Mungo fazole jsou též zvány zelená sója. Pochází z Indie a pěstují se také v Číně a Thajsku.Snadno stravitelné fazolky velmi příjemné chuti, velmi chutné v kombinaci se zeleninou a rýží.
SEMOLINOVÁ KRUPICE - pšeničná, 500 g, Fudco
SEMOLINA je typ mouky, získávané z tvrdozrnné pšenice, která se vyznačuje vyšším podílem bílkoviny lepku a nižším glykemickým indexem. Lze jí použít na přípravu kaší a k zahušťování.
Fazolky přichystané k okamžitému nakličování. Naklíčené fazole jsou výživné a dobře stravitelné.
Country Life Pohanka hnědá je přirozeně bezlepková pesudoobilovina s nezaměnitelnou oříškovou chutí. Country Life Pohanka hnědá, obilný mlýnský výrobek, kroupy.
TAPIOKA
škrob z kořene manioku - přirozeně bezlepkový
TAPIOKA se používá jako zahušťovadlo či jako surovina pro přípravu pudinků a bezlepkových těst. Může nahradit vejce (pojivo) a připravuje se z ní osvěžující „BUBBLE TEA“.
Bezvaječné těstoviny ze sušené pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo rýže. Vychutnejte si ho v biokvalitě.