Na výrobu zavařenin.
(želírující látka)
Dávkování při výrobě džemů: Ovoce se krátce povaří,
pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky (7 - 10 g) pektinu
smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut
a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru. Poté se vaří
do zhoustnutí. Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů.
Ocet jablečný 500 ml BIO MOŠTÁRNA HOSTĚTÍN
Zdravá náhrada klasického kvasného octa. Voní po jablkách a má příjemně nakyslou chuť.
Popis
Nefiltrovaný a a tepelně neošetřovaný jablečný ocet v bio kvalitě je vyráběn v Hoštětíně kvašením jablečného vína z vlastních zdrojů. Vyrábí se bez přidání kvasinek či bakterií octového kvašení. Díky tomu, že je tepelně neupravený, je nejen skvělou potravinou pro milovníky zdravého životního stylu, ale také pro vitariány, kteří jí výhradně syrovou stravu.
Jablečný ocet má široké využití v kuchyni, ale i třeba v péči o vlasy. Při vaření se používá především do receptů studené kuchyně, ale můžete jej použít všude tam, kde klasický ocet. Poslouží jako základ na salátovou zálivku a přidá kyselý chuťový tón všude tam, kde je potřeba. Můžete jej použít i jako oplach na vlasy. Využívá se při takzvané "no poo" metodě mytí vlasů.
Složení
100 % kvasný jablečný ocet*. Obsah kyseliny octové 5%. Sediment a zákal jsou znakem přírodního charakteru nápoje.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výživové údaje na 100 ml
| Energetická hodnota 65 kJ / 16 kcal | |
|---|---|
| Tuky: | 0,0 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
| Sacharidy: | 0,5 g |
| z toho cukry: | 0,5 g |
| Bílkoviny: | 0,1 g |
| Sůl: | 0,1 g |
CZ-BIO-001