Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
SÓJOVÉ BOBY* 45,5 %, voda, mořská sůl 11,8 %, destilované Sake* (voda, rýže*,sůl, Aspergillus oryzae), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Sója
Energetická hodnota 354 kJ / 83 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 6,5 g |
z toho cukry: | 0,5 g |
Bílkoviny: | 14,0 g |
Sůl: | 13,14 g |
CZ-BIO-001