Exotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso. Nasládlá chuť, světlá barva a jemné aroma – tak by se dalo charakterizovat Miso shiro.
Tamari sójová omáčka 500 ml BIO COUNTRY LIFE
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů
Cena: 129 Kč
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
- vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
- tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
- tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Složení
SÓJOVÉ BOBY* 33,3 %, voda, mořská sůl 15,4 %, destilované Sake* (voda, rýže*,sůl, Aspergillus oryzae), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae), pražené sójové boby 2,5%. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Alergeny
Sója
Výživové údaje na 100 ml
| Energetická hodnota 354 kJ / 83 kcal | |
|---|---|
| Tuky: | 0,0 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
| Sacharidy: | 6,5 g |
| z toho cukry: | 0,5 g |
| Bílkoviny: | 14,0 g |
| Sůl: | 13,14 g |
CZ-BIO-001