Složení produktu
BIO kukuřičný škrob, kypřicí látky (vinany draselné, uhličitany sodné), BIO perníkové koření (skořice Cassia BIO, hřebíček BIO, anýz BIO, kardamon BIO, koriandr BIO).
Informace pro alergiky
-
Informace o balení
Hmotnost: 18g
HMOTNOST: 120 g (= 130 ml)
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: sušená rajčata* 38 %, extra panenský olivový olej* 36 %, loupaná rajčata* 19 %, bazalka* 3 %, petržel*, mořská sůl, ocet z bílého vína*. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
| Energetická hodnota | 1697 kJ/411 kcal |
|---|---|
| Tuky | 37 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 6,4 g |
| Sacharidy | 12 g |
| z toho cukry | 12 g |
| Vláknina | 4,6 g |
| Bílkoviny | 4,6 g |
| Sůl | 4,8 g |
HMOTNOST: 120 g (= 130 ml)
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: sušená rajčata* 38 %, extra panenský olivový olej* 36 %, loupaná rajčata* 19 %, bazalka* 3 %, petržel*, mořská sůl, ocet z bílého vína*. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
BIO kukuřičný škrob, kypřicí látky (vinany draselné, uhličitany sodné), BIO perníkové koření (skořice Cassia BIO, hřebíček BIO, anýz BIO, kardamon BIO, koriandr BIO).
-
Hmotnost: 18g
Růžová voda - pitná voda ochucená
Bio třtinový cukr, bio vanilka mletá (1,5 %).
Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec.
Hmotnost: 8 g
Jemná kari pasta ze západoindického regionu Goa.
Sušená rajčata ve slunečnicovém oleji Kreolis 340g
pevný podíl 200g
složení: sušená rajčata 55 %, slunečnicový olej, vinný ocet, mořská sůl, kapary, česnek, bylinky a koření, regulátor kyselosti: kyselina citronová.
HMOTNOST: 360 g
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: rajčata z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah sušiny 22 %.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
BIO kukuřičný škrob, kypřicí látky (vinany draselné, uhličitany sodné).
Může obsahovat stopové množství mléka a vajec.
Hmotnost: 12 g
pro přípravu japonské polévky Miso či pro dochucení hotových pokrmů
Třtinový cukr*, želírující látka: pektin, citrón*. *BIO. Může obsahovat stopy sóji, skořápkových plodů a hořčice.
Tonkové boby jsou semínka tropického stromu nazývaného také mexickou vanilkou, v češtině ho pak najdeme pod názvem silovoň.
V kuchyni nahradí vanilkový lusk, stačí bob nastrouhat na jemném struhadle (např. na muškátové oříšky). Svým mandlovo-karamelovým aromatem skvěle dochutí pudinky, zmrzlinu, mléčnou rýži, sušenky i koláče. Kvůli intenzivnímu aromatu a také přirozenému obsahu kumarinu byste jej měli dávkovat s rozmyslem. Boby jsou chuťově velmi intenzivní, při vaření si vystačíte s práškem na špičku nože. V tonka bobech se snoubí vanilková chuť s karamelovým, lehce rumovým aromatem, ve kterém lze také rozpoznat hořké mandle. V Jižní Americe byly tonka boby původními obyvateli považované za magické fazolky s léčivými účinky. Často byly používány jako ochranné amulety a dokonce do poloviny čtyřicátých let minulého století sloužily ve Venezuele jako oficiální platidlo.
Při delším skladování se mohou na jejich povrchu objevit malé bílé krystalky, nejedná se o plíseň! Vykrystalizování je přirozeným procesem a nesnižuje kvalitu produktu.
Miso polévka patří neodmyslitelně k japonské kuchyni. Její základ tvoří hustá kořenící pasta ze sójových bobů, soli a obvykle i druhu obilí s názvem "miso". Pasta se vyrábí stoletým způsobem tak, že vybrané sójové boby jsou zatěžkány kamenem a fermentují po dobu 3 let v cedrových soudcích.
Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základní principů markobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.
Rostlinná tekutá alternativa bílků nebo celých vajec, balení nahradí 20 bílků/vajec. Vhodná pro využití do sladkých i slaných pokrmů. Bez lepku.
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: rajský protlak* 78 %, přírodní třtinový cukr* 10 %, lihový ocet*, mořská sůl, cibule*, koření (zázvor*, hřebíček*, kurkuma*, muškátový květ*). Suroviny označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: mořská sůl, palmový olej*, kukuřičný škrob*, třtinový cukr*, extrakt z droždí*, petržel*, česnek* 0,6 %, hřiby*, zahuštěná zeleninová šťáva* (mrkev*, cibule*), bazalka*, cibule* 0,5 %, kurkuma*, libeček nať*, muškátový květ*, celerová nať*, pepř*, kopr*, dýně*, rozmarýn*, libeček kořen*, slunečnicový olej*, fenykl*. Všechny složky označené hvězdičkou pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy jiných alergenů.
PŘÍPRAVA: Jednu kostku rozpustíme v půl litru vroucí vody nebo přidáme při vaření k okořenění.
Hraška umožňuje zdravé zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů. Není nutné připravovat jíšku, stačí Hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku.
Pokrmy připravené z Hrašky mají lahodnou chuť, krémovou hladkost a vysokou výživovou hodnotu. Svojí chutí uspokojí i náročné strávníky. Jídla z Hrašky jsou výjimečná i svoji vyšší stravitelností.
Hraška je skvělým pojivem v těstech a karbenátcích, proto umožňuje vynechání vajec. Slouží k přípravě základu pomazánek, dresinků, majonéz a bešamelových omáček na zapékání zeleniny.
Rozmíchání Hrašky na zahušťování pouze s vodou slouží také k přípravě těstíčka pro obalení nejen klasických řízků, ale i zeleniny či sýru.
Složení: hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), sůl (40 % draslíku), směs koření.
Země původu: Česká republika
ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko
SLOŽENÍ: mořská sůl, palmový olej*, třtinový cukr*, zelenina* 8,1 % (celer*, cibule*, mrkev*, pórek*, dýně*), kukuřičný škrob*, extrakt z droždí*, zahuštěná zeleninová šťáva* (mrkev*, cibule*), kurkuma*, petržel*, muškátový květ*, libeček* nať a kořen, slunečnicový olej*, česnek*, fenykl*. Všechny složky označené hvězdičkou pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
PŘÍPRAVA: Jednu kostku rozpustíme v půl litru vroucí vody nebo přidáme při vaření k okořenění.