Složení produktu
Bio třtinový cukr, bio vanilka mletá (1,5 %).
Informace pro alergiky
Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec.
Informace o balení
Hmotnost: 8 g
Sušené lahůdkové droždí se sladovým výtažkem z ječmene.
Složení: sušené kvasnice, sladový extrakt*.
* alergen
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1345 kJ / 320 kcal;
tuky: 4,8 g;
nasycené mastné kyseliny: 1,6 g;
sacharidy: 9 g;
cukry: 9 g;
vláknina: 23 g;
bílkoviny: 47 g;
sůl: 0,5 g.
Země původu: Francie.
Sušené lahůdkové droždí se sladovým výtažkem z ječmene.
Bio třtinový cukr, bio vanilka mletá (1,5 %).
Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec.
Hmotnost: 8 g
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: rajský protlak* 78 %, přírodní třtinový cukr* 10 %, lihový ocet*, mořská sůl, cibule*, koření (zázvor*, hřebíček*, kurkuma*, muškátový květ*). Suroviny označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
Koncentrovaná tamarindová pasta – ochucovadlo.
Miso pasty sice pocházejí z Japonska, ale fungují jako výborné univerzální ochucovadlo, které se uplatní v jakékoli kuchyni. Jde o tradiční výrobek, kdy se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji a ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit.
BIO VODA Z KVĚTŮ POMERANČOVNÍKŮ
Voda z květů pomerančovníku se stejně jako růžová voda těší velké oblibě především v indické kuchyni. Nejčastěji se používá k ochucení řezů, krémů, pudinků, tvarohových dezertů a nápojů.
Mahá koření je jedinečná směs mezi přípravky, které slouží k ochucování jídel. Jeho skladba zaručuje výtečnou chuť i vůni, zároveň však také příznivě ovlivňuje biochemické procesy v lidském organismu, pozitivně se projevuje na zdraví a na tělesné i duševní kondici. Je složeno z mletého kmínu, koriandru, hořčice.
Praktické šetrně sušené pekařské droždí, které je kultivováno na substrátu z bio obilí. Bez použití chemických živin, emulgátorů a regelátorů kyselosti! Obsah sáčku postačuje na 500g mouky (= ½ kostce čerstvého droždí).
Jemná kari pasta bohatá na bílkoviny, je výborná jako pikantní dip nebo k přípravě indického kari.
HMOTNOST: 120 g (= 130 ml)
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: sušená rajčata* 38 %, extra panenský olivový olej* 36 %, loupaná rajčata* 19 %, bazalka* 3 %, petržel*, mořská sůl, ocet z bílého vína*. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
HRAŠKA NA OBALOVÁNÍ (PIKANTNÍ)S ČESNEKEM A CHILLI
Lahodná hrachová směs, která rozmícháním pouze s vodou slouží k přípravě těstíčka pro obalování, včetně klasických řízků, dále slouží k přípravě placek, pomazánek, dresinků, zahušťování aj.
Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008)
Složení:
Hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl (40 % draslíku), směs koření, chilli.
Země původu: Česká republika
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: rajčata* 54 %, voda, zahuštěná mrkvová šťáva* 6,9 %, slunečnicový olej*, sušená cibule*, mořská sůl, bazalka*. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
Tento bezlepkový a bezfosfátový kypřící prášek do pečiva obsahuje vinný kámen (jehož krystalky najdete v sudech od vína), běžnou jedlou sodu a bio kukuřičný škrob. Používáme jej stejně jako běžný kypřící prášek, oblíbený je i při přípravě bezlepkového pečiva. Na 500 g sypkých surovin použijeme 3 lžičky (17 g) prášku. Kypřící prášek z jedlé sody a vinného kamene má tendenci začít kypřit těsto (rozkládat se) již při pokojové teplotě. Doporučujeme proto těsto vkládat do trouby a péci co nejdříve po zapracování kypřícího prášku. To se týká hlavně řidších třených těst.
Tento extra pálivý krém je vyroben z čerstvých italských bio feferonek uzrálých na slunci. Díky šetrné přípravě si krém uchovává plnou přírodní vůni a chuť pálivých feferonek. Dodává čistou ostrou chuť a vylepšuje omáčky, masové a grilované pokrmy, těstoviny, indická a thajská jídla.
Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku. Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se rozkládá za vzniku plynu, oxidu uhličitého, a proto jedlá soda těsto kypří, jen když je v něm přítomna nějaká kyselá složka. Jako kyselá složka funguje např. med, zakysané mléčné výrobky, čokoláda. Například medové perníčky lze nakypřit jedlou sodou a výsledek je uspokojivější, než při použití kypřícího prášku. Dávkování jedlé sody je daleko nižší, než dávkování kypřícího prášku, často se v receptu uvádí na špičku nože. U třených těst lze počítat s cca 1 moka lžičkou jedlé sody na 500 g sypkých složek.
Shoyu je tradiční sójová omáčka vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla. Má výrazné aroma a lehce nasládlou chuť. V malém množství prohloubí a zvýrazní chuť jakéhokoliv pokrmu.