Kari se může skládat až ze 40 druhů různých koření a jeho chuť se může rozvinout od velmi jemné až po silně ostrou. Kari mleté Madrsaké je středně ostrý typ kari
Kari se může skládat až ze 40 druhů různých koření a jeho chuť se může rozvinout od velmi jemné až po silně ostrou. Kari mleté Madrsaké je středně ostrý typ kari
Složení:v různém poměru: koriandr, římský kmín, chili, kurkuma, pískavice řecké seno , zázvor, hřebíček, kopr, muškát.
Chuť a použití: Madras je středně ostrý typ kari s větším podílem kurkumy a skořice, výrazné aromatické vůně i chuti. Hodí se pro přípravu polévek, rýžových pokrmů, omáček, luštěnin, zeleninových jídel, drubeže či k ochucení kuskusu.
Cizrnové kari
Budeme potřebovat: 350g brambor, 2ks cibule, 1,5 lžičky ml.říms.kmínu, 2pl.konz.cizrny, citr.šťáva pár kapek, 2,5cm zázvoru, 1,5 lžičky koriandru, 0,5dcl sm.na šlehání, hrst natě koriandru, 2 lžíce oleje, 3 str.česneku, špetka soli a 1,5 lčiška madraského kari
Ve velké pánvi rozehřejte olej, nakrájejte cibule na půlkolečka a smažte asi 5 minut. Nastrouhejte kousek zázvoru, nasekejte česnek, a pokud máte rádi, nasekejte i jednu chilli papričku. Když se začne cibule barvit dozlatova, přidejte koření, česnek, zázvor a papričku a smažte 1-2 minuty. Pak zalijte vodou a nechte krátce provařit. Do cibulové "omáčky" přidejte propláchnutou scezenou cizrnu a na kolečka nakrájené brambory. Za občasného míchání nechte dusit pod pokličkou. Když budou brambory měkké, přilijte smetanu a osolte. Na závěr můžete zakápnout citronovou šťávou a posypat natí koriandru, pokud ji máte.Pokud máte jemné kari, můžete do směsi koření přidat i trochu mletého chilli.
Skladujte na suchém a tmavém, chladnějším místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Indie
Obsah balení: 50g
Měrná jednotka: 56,00 Kč / 100 g
Legislativní zařazení: směs koření