Směs koření Kitchen King Masala je určena především pro přípravu zeleninových pokrmů, ať už vařených, dušených či smažených.
Směs koření Kitchen King Masala je určena především pro přípravu zeleninových pokrmů, ať už vařených, dušených či smažených.
Složení: v různém poměru: koriandr, římský kmín, červené chilli, kurkuma, černý pepř, listy pískavice, mango prášek, hořčičné semínko, fenykl semeno, kardamom, sušená cibule, sušený česnek, hřebíček, muškátový oříšek, kmín, asafoetida
Chuť a použití: tato směs koření je opravdový král v kuchyni. Je určena především pro přípravu zeleninových pokrmů - dušených, vařených či smažených, mletých mas, ale i k ochucení pražených oříšků, pečených brambor a čerstvého i sušeného ovoce.
Vajíčková masala:
Budeme potřebovat: 2 lžíce oleje, 2 bobkové listy, 2-3 zeleného kardamonu, ½ skořice, ½ lžičky kmínu, špetka koření hing, 1 velkou cibuli, 1 lžíce nasekaného česneku nebo pasty, 1 lžíce nasekaného zázvoru nebo pasty, ½ lžičky čerstvého chilli (dle chuti), ½ lžičky kurkumy, ½ lžičky chilli v prášku (dle chuti), 2 lžičky koriandru v prášku, 2 lžičky kuřecí masaly, 1 lžička koření kitchen king (volitelné), ½ lžičky kmínu v prášku, ½ lžičky garam masaly, ½ hrnku rajčatového protlaku (může být čerstvá), sůl podle chuti, 8-10 ks vařených oloupaných vajec
Na ozdobení: ½ hrnku nasekaných listů koriandru.
Uvaříme si vajíčka v hlubokém hrnci s dostatečným množstvím vody a oloupeme. Poté si kolem vajíčka uděláme ne příliš hluboké zářezy. Opravdu neděláme příliš hluboké zářezy, jinak se nám vejce zlomí. Rozehřejeme si olej na pánvi se špetkou kurkumy v prášku a osmažíme si vařená vajíčka středně dozlatova. Nakrájíme si cibuli, chilli, zázvor a česnek nebo můžeme použít mixér, abychom neměli příliš velké kousky v masale. Olej v pánvi necháme zahřát na střední teplotu, přidáme HING, bobkový list, hřebíček, skořice, zelený kardamom a kmín. Jakmile nám začne kmín „prskat“ a hnědnout, přidáme si cibuli a orestujeme asi minutu. Poté přidáme nasekaný zázvor a česnek a smažíme do zhnědnutí. Přidáme následující koření v prášku: kurkumu, chili, koriandr, kuřecí masalu, kitchen king a kmín. Smažíme další minutu na nízké teplotě. Přidáme rajčatový protlak nebo nakrájená čerstvá rajčata a sůl. Promícháme a vaříme po dobu 6-8 minut. Podle potřeby přidáme vodu, garam masalu a vaříme další 2-3 minuty. Přidáme vařená a osmažená vajíčka do omáčky. Vaříme dohromady ještě dalších 6-7 minut na nízké teplotě. Ozdobíme čerstvými nasekanými lístky koriandru a podáváme horké. Nezapomeňme vytáhnout suché koření. (jako je skořice, hřebíček atd.)
Omáčku vaříme zvlášť a pak do ní přidáme vejce těsně před servírováním jídla. Pokud máte rádi kokosovou chuť můžete do omáčky přidat kokosové mléko a nakonec se přidají vajíčka. Vzikne nám krémovější omáčka.
Skladujte na suchém a chladném místě. Po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Indie
Obsah balení: 50g