HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Nizozemsko
SLOŽENÍ: hořká čokoláda 58 % (kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, výtažek z vanilky), proslazená brusnice 40 % (brusnice klikva 60 %, třtinový cukr, slunečnicový olej), leštící látky: arabská guma, cukr, med. Všechny suroviny pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaové sušiny nejm. 39 %.
NABÍDKA ZBOŽÍ
-
POTRAVINY
addremove
- VEGY, OCHUCOVADLA, RŮŽOVÁ VODA
- PEČIVO
- KOŘENÍ A JEJICH SMĚSI AYURVITAaddremove
- NÁPOJE, MLÉKA, SMETANYaddremove
- SOLI AYURVITA
- POLÉVKY
- SUŠENÉ OVOCE, OŘECHY, SEMÍNKA A JEJICH SMĚSI
- OCHUCOVADLA, kypřidla, zahušťovadla, omáčky,...
- SLADIDLA
- KÁVA, KÁVOVINY, KAKAO, OBILNÁ KÁVAaddremove
- ČAJEaddremove
- MOUKY, VLOČKY, MüSLI
- GASTRO BALENÍ DNM
- SLADKOSTIaddremove
- OVOCNÉ A ZELENINOVÉ ŠŤÁVY
- GHÍ A OLEJE
- POMAZÁNKY, PAŠTIKY, DŽEMY
- PICKLES A ČATNÍ
- TĚSTOVINY
- LUŠTĚNINY - OBILOVINY - TAPIOKA - ŘASYaddremove
- SLANÉ POCHUTINY
- PŘÍRODNÍ KOSMETIKA addremove
- AJURVÉDA addremove
- BYTOVÝ TEXTIL
- NÁDOBÍ
- OSTATNÍ
- EKOLOGICKÁ DROGERIE addremove
- DOPLŇKY STRAVY addremove
- AROMATERAPIE addremove
- DÁRKOVÉ ZBOŽÍ
- KNIHY addremove
- SOŠKY addremove
- ROSTLINNÉ KRMIVO PRO PSY A KOČKY

Dýňová semínka tmavá (EU) 100 g BIO COUNTRY LIFE
Dýňová semínka tmavá v biokvalitě s lahodnou oříškovou chutí, můžeme konzumovat přímo, lehce opražená, případně namletá. Pozvednou jakýkoliv recept na celozrnný chléb a hodí se i do slaných sušenek. Použijte na dozdobení dýňové polévky.
Složení
Tykev dýňová semena neloupaná tmavá*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 2 420 kJ / 576 kcal | |
---|---|
Tuky: | 47,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 8,9 g |
Sacharidy: | 9,2 g |
z toho cukry: | 0,9 g |
Bílkoviny: | 28,7 g |
Sůl: | 0,0 g |
CZ-BIO-001

Dýňová semínka tmavá v biokvalitě s lahodnou oříškovou chutí, můžeme konzumovat přímo, lehce opražená, případně namletá. Pozvednou jakýkoliv recept na celozrnný chléb a hodí se i do slaných sušenek. Použijte na dozdobení dýňové polévky.
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Slunečnicová semínka mají příjemnou oříškovou chuť. Jsou loupaná a jejich použití je velmi univerzální. Vyrobíte si z nich máslo, mléko nebo třeba sýr.
Banánové chipsy se vyrábějí sušením ze zralých banánů, lehce osmahnutých v slunečnicovém oleji. Jsou sladké a křupavé. Výborně chutnají samotné, lze je ale i přidat do kaší nebo sladkého pečiva.
Mango kostky jsou ideální k přímé konzumaci. Můžeme je využít také při domácím pečení a k ochucení kaší a pudinků.
Sušené plody moruše bílé mají velmi příjemnou sladkou chuť a jíme je samotné či ve směsích s jiným sušeným ovocem, ořechy a semínky. Můžeme je přidávat do müsli směsí, jogurtu, ovocných salátů i muffinů a sušenek. Jsou zajímavé i z nutričního hlediska, protože jsou velmi dobrým zdrojem vitamínu C a našemu tělu dodávají i řadu minerálních látek (vápník a hořčík v ideálním poměru, železo). Vhodné pro diabetiky.
Složení
SEZAM neloupaný. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji a skořápkových plodů.
Alergeny
Sezam
Amalaki - sušené ovoce proslazené - je drobné indické ovoce.Je obaleno ve třtinovém cukru a mletém zázvoru, který ovoce doplňuje svou aromatickou jemně pikantní chutí. Amalaki můžete jíst přímo nebo v ovocných salátech či koláčích.
Meruňky si můžeme užívat nejen čerstvé v době sklizně, ale také sušené celoročně. Původně pocházejí z Orientu a do středomořské oblasti byly dovezeny před dvěma tisíciletími. Naše meruňky byly vypěstovány v Malatyi ve východní Anatolii. Toto turecké centrum meruněk leží asi 1000 metrů nad mořem a díky chladnému a suchému klimatu náhorní roviny produkuje výjimečně šťavnaté a kvalitní plody.
Tyto meruňky jsou pěstovány podle zásad ekologického zemědělství. Sklizeň začíná počátkem července, kdy se zralé meruňky setřásají a sbírají. Po sklizni se nechají ležet tři dny na pruzích tkaniny (nebo střeše domku zemědělce) a pak se vypeckují. Tím, že se plody suší celé, si uchovají více šťavnatosti. Poté se meruňky další tři až čtyři dny dosušují na slunci a vzduchu. Před vývozem jsou umyty a roztříděny. Plody nejsou sířené, což znamená, že nebyly konzervovány oxidem siřičitým či siřičitany.
Tyto meruňky pocházejí z projektu TURECKO společnosti Rapunzel.
GOJI jsou ideální k přímé konzumaci. Využijete je i při domácím pečení či k dochucení pudinků a kaší. Plody kustovnice obsahují všech 8 esenciálních aminokyselin, které si lidské tělo neumí samo vytvořit a jsou proto ceněným doplňkem jídelníčku.
Do zlatova upražené mandle obalené bílou čokoládou s příchutí slaného karamelu. Skvěle se hodí k mlsání, nebo do stolních oříškových směsí.
Lahodné klíčky ozdobí a dochutí každý pokrm. Navíc slouží jako zásobárna energie.
Amalaki je drobné indické ovoce, které je pro své účinky nazýváno "Nebeské ovoce". Je obaleno v třtinovém cukru, který ovoce jemně doplňuje svou typickou karamelovou chutí. Amalaki můžete jíst přímo nebo v ovocných salátech či koláčích.
Datle jsou oblíbenou vánoční pochutinou. Hodí se také do salátů, či jako přírodní sladidlo do kaší, jogurtů, tvarohu a pečených dezertů. Jako rychlá energie jsou využívány sportovci.
Černé rozinky jsou úžasně sladké a plné chuti, ale hlavně naprosto bez “pískovosti”, která se občas může vyskytovat u jiných rozinek. Výborně se hodí do čokolád, ovocných salátů, směsí sušeného ovoce, bábovek, mazanců, vánoček, k dochucení kaší, pudinků a dezertů, nebo jen tak samotné na mlsání.
Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské. V kuchyni mají široké využití díky schopnosti vázat na sebe tekutinu. Se svou přirozenou schopností zahušťovat jsou žádanou ingrediencí do pečení. Vegani používají gel z chia jako náhražku vejce. Vyzkoušejte semínka v biokvalitě.
Mrazem sušené maliny v hořké čokoládě (62 % kakaa), borůvky v bílé a lila čokoládě a jahody v mléčné čokoládě (37 % kakaa). Bez lepku.