Kategorie

 

Kurkuma celá 50 g DNM

Kurkuma, neboli indický šafrán, byla známa v Evropě už od starověku. Odpradávna se používá v orientální kuchyni pro svojí krásně žlutooranžovou barvu např. do rýže, zeleninových a luštěninových jídel.

8594178672036

D N M company s.r.o.

Dostupnost:


Skladem
30,00 Kč s DPH

Koupit

 Složení: kurkuma (Curcuma longa)

 

 Chuť a použití: Chuť má kořeněnou až ostře trpkou, podobnou zázvoru. Její vůně je sytě dřevitá protkaná květy, citrusy a zázvorem. Nejčastěji se používá v indické kuchyni. Jako samostatné koření se hodí k darům moře, rýžovým jídlům, ragů, vaječným pokrmům, pikantním hořčičným omáčkám, můžeme s ní obarvit např. másla, sýry, pečiva a likéry. Lze jí  ochutit nudlové pokrmy, omáčky, zelenina a majonézy. Důležitou složkou je samozřejmě ve všech žlutých kari. Špetku můžeme přidat i do těsta na knedlíky nebo na pečivo.

Návod k přípravě: kurkumu celou je nutné nastrouhat nebo rozdrtit v hmoždíři.

 

 Skladujte: na suchém a chladném místě. Po otevření doporučujeme uchovávat na suchém a chladném místě.

  • BEZ GLUTAMANU
  • BEZ LEPKU
  • BEZ SOLI
  • BEZ BARVIV
  • BEZ KONZERVANTŮ
 
Země původu:
Indie


 Obsah 1 balení: 50g

 Měrná jednotka: 60,00 Kč / 100 g

 

 Zelený hrášek s kurkumou

 Budeme potřebovat: 500g zmrazeného zeleného hrášku, lžička strouhané kurkumy, 130g másla, 2 lžičky mletého koriandru, 2 střední cibule, 6 zrnek černého pepře, na hrot nože cayenského pepře, sůl

 Kurkumu i hrášek restujeme na rozpuštěném másle tři minuty za nízké teploty. Okořeníme mletým koriandrem, pepřem a solí, zamícháme. Přisypeme cibuli nakrájenou na prstýnky. Znovu opékáme asi minutu. Podlijeme lžící vody, přikryjeme a dusíme doměkka. Voda se musí odpařit. Podáváme teplé jako přílohu. 

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0,00 Kč
      Celkem 0,00 Kč

      K pokladně