Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: mořská sůl, palmový olej*, kukuřičný škrob*, třtinový cukr*, extrakt z droždí*, petržel*, česnek* 0,6 %, hřiby*, zahuštěná zeleninová šťáva* (mrkev*, cibule*), bazalka*, cibule* 0,5 %, kurkuma*, libeček nať*, muškátový květ*, celerová nať*, pepř*, kopr*, dýně*, rozmarýn*, libeček kořen*, slunečnicový olej*, fenykl*. Všechny složky označené hvězdičkou pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy jiných alergenů.
PŘÍPRAVA: Jednu kostku rozpustíme v půl litru vroucí vody nebo přidáme při vaření k okořenění.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 ML HOTOVÉHO VÝVARU:
| Energetická hodnota | 27 kJ/6 kcal |
|---|---|
| Tuky | 0,4 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
| Sacharidy | 0,6 g |
| z toho cukry | 0,2 g |
| Bílkoviny | 0,1 g |
| Sůl | 0,9 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Zeleninový vývar bylinkový v kostce. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
DE-ÖKO-001
Zemědělská produkce EU/mimo EU
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: mořská sůl, palmový olej*, kukuřičný škrob*, třtinový cukr*, extrakt z droždí*, petržel*, česnek* 0,6 %, hřiby*, zahuštěná zeleninová šťáva* (mrkev*, cibule*), bazalka*, cibule* 0,5 %, kurkuma*, libeček nať*, muškátový květ*, celerová nať*, pepř*, kopr*, dýně*, rozmarýn*, libeček kořen*, slunečnicový olej*, fenykl*. Všechny složky označené hvězdičkou pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy jiných alergenů.
PŘÍPRAVA: Jednu kostku rozpustíme v půl litru vroucí vody nebo přidáme při vaření k okořenění.
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.
Růžová voda - pitná voda ochucená
Exotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso. Nasládlá chuť, světlá barva a jemné aroma – tak by se dalo charakterizovat Miso shiro.
ložení žitná mouka BIO, startovací kultura
Nutriční hodnoty ve 100 g
| Energetická hodnota | 1413 kJ / 334 kcal |
| Tuky | 1,80 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,50 g |
| Sacharidy | 52 g |
| z toho cukry | 1 g |
| Bílkoviny | 11,20 g |
| Sůl | 0,01 g |
BIO kukuřičný škrob, BIO kakaový prášek se sníženým obsahem tuku (min. 20 %).
Hmotnost: 40g
pasta vyrobená ze sóji a rýže
Tento bezlepkový a bezfosfátový kypřící prášek do pečiva obsahuje vinný kámen (jehož krystalky najdete v sudech od vína), běžnou jedlou sodu a bio kukuřičný škrob. Používáme jej stejně jako běžný kypřící prášek, oblíbený je i při přípravě bezlepkového pečiva. Na 500 g sypkých surovin použijeme 3 lžičky (17 g) prášku. Kypřící prášek z jedlé sody a vinného kamene má tendenci začít kypřit těsto (rozkládat se) již při pokojové teplotě. Doporučujeme proto těsto vkládat do trouby a péci co nejdříve po zapracování kypřícího prášku. To se týká hlavně řidších třených těst.
Koncentrovaná tamarindová pasta – ochucovadlo.
Rostlinná tekutá alternativa bílků nebo celých vajec, balení nahradí 20 bílků/vajec. Vhodná pro využití do sladkých i slaných pokrmů. Bez lepku.
Francouzská hořčice výrazné chuti a vůně v biokvalitě. Neobsahuje umělé přísady, je vyrobena podle klasické receptury, pouze s přídavkem octa a mořské soli. Lze ji použít jako samostatnou omáčku nebo s ní ochutit dresink či zálivku.
Kvalitní jahodový pudink v biokvalitě vhodný i pro bezlepkovou dietu. Výborně chutná horký i studený. Velmi variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů. Vyroben českou firmou se stoletou tradicí.
Praktické šetrně sušené pekařské droždí, které je kultivováno na substrátu z bio obilí. Bez použití chemických živin, emulgátorů a regelátorů kyselosti! Obsah sáčku postačuje na 500g mouky (= ½ kostce čerstvého droždí).
HRAŠKA NA ZAHUŠTOVÁNÍ (JEMNÁ)BEZ CHILLI A ČESNEKU
Hraška umožňuje zdravé zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů. Není nutné připravovat jíšku, stačí Hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku.
Pokrmy připravené z Hrašky mají lahodnou chuť, krémovou hladkost a vysokou výživovou hodnotu. Svojí chutí uspokojí i náročné strávníky. Jídla z Hrašky jsou výjimečná i svoji vyšší stravitelností.
Hraška je skvělým pojivem v těstech a karbenátcích, proto umožňuje vynechání vajec. Slouží k přípravě základu pomazánek, dresinků, majonéz a bešamelových omáček na zapékání zeleniny.
Rozmíchání Hrašky na zahušťování pouze s vodou slouží také k přípravě těstíčka pro obalení nejen klasických řízků, ale i zeleniny či sýru.
Složení:
Hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), sůl (40 % draslíku), směs koření.
Země původu: Česká republika
ZEMĚ PŮVODU: Turecko
SLOŽENÍ: kapary* 58 %, voda, vinný ocet*, mořská sůl. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi – nakládaných japonských švestiček. Kombinace slané a kyselé chuti je jedinečným chuťovým zážitkem.
Ve skutečnosti se nejedná o skutečný ocet, protože místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou. Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názvu slovo ocet spíše nám pokrm osolí než okyselí. Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě.
Vyrobeno přírodní fermentací.
| Složení | hořčičné semeno, vinný ocet, pitná voda, fruktóza-15%, jedlá sůl (3,5%), směs bylin a koření |