| Použití: 1 balení (9g) na 500g mouky. |
| Složení | 100% kvasnice BIO |
Francouzská hořčice s chilli v biokvalitě. Má výraznou ostrou chuť, kromě octa a soli obsahuje i pálivou papriku. Je vyrobena podle klasické receptury a neobsahuje umělé přísady. Lze ji použít jako samostatnou omáčku nebo s ní ochutit dresink či zálivku.
Pitná voda, HOŘČIČNÁ semínka*, lihový ocet*, jedlá sůl, pálivá paprika* 2 %. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Hořčice
| Energetická hodnota 722 kJ / 174 kcal | |
|---|---|
| Tuky: | 13,0 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,8 g |
| Sacharidy: | 3,9 g |
| z toho cukry: | 2,5 g |
| Bílkoviny: | 7,6 g |
| Sůl: | 5,6 g |
Francouzská hořčice s chilli v biokvalitě. Má výraznou ostrou chuť, kromě octa a soli obsahuje i pálivou papriku. Je vyrobena podle klasické receptury a neobsahuje umělé přísady. Lze ji použít jako samostatnou omáčku nebo s ní ochutit dresink či zálivku.
| Použití: 1 balení (9g) na 500g mouky. |
| Složení | 100% kvasnice BIO |
BIO kukuřičný škrob, BIO mletá vanilka (1,5 %), vanilkový extrakt.
Hmotnost: 40g
pasta vyrobená ze sóji a rýže
Miso polévka patří neodmyslitelně k japonské kuchyni. Její základ tvoří hustá kořenící pasta ze sójových bobů, soli a obvykle i druhu obilí s názvem "miso". Pasta se vyrábí stoletým způsobem tak, že vybrané sójové boby jsou zatěžkány kamenem a fermentují po dobu 3 let v cedrových soudcích.
Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základní principů markobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.
HMOTNOST: 550 g (= 525 ml)
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: rajčata* 99,3 %, mořská sůl, bazalka*. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
Praktické šetrně sušené pekařské droždí, které je kultivováno na substrátu z bio obilí. Bez použití chemických živin, emulgátorů a regelátorů kyselosti! Obsah sáčku postačuje na 500g mouky (= ½ kostce čerstvého droždí).
BIO kukuřičný škrob, BIO kakaový prášek se sníženým obsahem tuku (min. 20 %).
Hmotnost: 40g
| Složení | hořčičné semeno, vinný ocet, pitná voda, fruktóza-15%, jedlá sůl (3,5%), směs bylin a koření |
HRAŠKA VANILKA
Hraška Vanilka je unikátní český výrobek z ryze přírodních surovin. Hraška Vanilka je hrachová směs ochucená přírodní vanilkou. Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Zlepšuje soudržnost těst a usnadňuje jejich zpracovávání. Díky těmto vlastnostem Hraška Vanilka umožňuje snížení nebo úplné vynechání vajec v těstech, především při použití celozrnné nebo bezlepkové mouky. Dávkování: 1 vejce = cca 20 g Hrašky Vanilka (1 polévková lžíce) + 40 ml vody.
Hrašku Vanilka použijeme do koláčů a moučníků z kynutého těsta, těsta kypřeného práškem do pečiva. Vynikající jsou palačinky, kde vajíčka nahradíme Hraškou Vanilka. Při zapékání sladkých nákypů a žemlovky si z Hrašky Vanilka uvaříme bešamelovou omáčku, která nákyp spojí, aniž bychom použili vajíčka. Určitě vyzkoušejte ananas, banán, jablko či jiné ovoce namočené v těstíčku z Hrašky Vanilka osmažené. Tento výjimečný produkt ocenil v roce 2013 Jihomoravský kraj v soutěži Regionální potravina.
Složení: Hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), vanilka, směs koření.
Země původu: Česká republika
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: rozdrcená rajčata z kontrolovaného ekologického zemědělství
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
HMOTNOST: 120 g (= 130 ml)
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: extra panenský olivový olej*, bazalka* 25 %, vlašské ořechy* 13 %, kešu ořechy* 11 %, tvrdé sýry 7 % (ovčí pecorino*, parmezán*), piniové oriešky* 4 %, mořská sůl, česnek*. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Na výrobu zavařenin.
(želírující látka)
Dávkování při výrobě džemů: Ovoce se krátce povaří,
pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky (7 - 10 g) pektinu
smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut
a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru. Poté se vaří
do zhoustnutí. Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů.
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: rajčata, bazalka. Obě složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.
Mahá koření je jedinečná směs mezi přípravky, které slouží k ochucování jídel. Jeho skladba zaručuje výtečnou chuť i vůni, zároveň však také příznivě ovlivňuje biochemické procesy v lidském organismu, pozitivně se projevuje na zdraví a na tělesné i duševní kondici. Je složeno z mletého kmínu, koriandru, hořčice.
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: rozdrcená rajčata z kontrolovaného ekologického zemědělství
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.