Kategorie

 

Jedlá soda potravinářská 250 g bio nebio

Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku. Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se rozkládá za vzniku plynu, oxidu uhličitého, a proto jedlá soda těsto kypří, jen když je v něm přítomna nějaká kyselá složka. Jako kyselá složka funguje např. med, zakysané mléčné výrobky, čokoláda. Například medové perníčky lze nakypřit jedlou sodou a výsledek je uspokojivější, než při použití kypřícího prášku. Dávkování jedlé sody je daleko nižší, než dávkování kypřícího prášku, často se v receptu uvádí na špičku nože. U třených těst lze počítat s cca 1 moka lžičkou jedlé sody na 500 g sypkých složek.

8594052882926

bio nebio

Dostupnost:


Skladem
38,00 Kč s DPH

Koupit

HMOTNOST: 250 g
ZEMĚ PŮVODU: ČR
SLOŽENÍ: jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný
POUŽITÍ: Potravinářská jedlá soda se používá ke kypření těst, ústní hygieně, při překyselení žaludku, v alternativní medicíně pak k počátečnímu odkyselení organismu a v kombinaci s javorovým sirupem.

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0,00 Kč
      Celkem 0,00 Kč

      K pokladně