Kategorie

 

Yamato shoyu omáčka 300ml Sunfood

Sójová omáčka (japonsky shoyu) neodmyslitelně patří nejen k sushi. Sójová omáčka se vyrábí ze zkvašené sójové pasty - neobashuje žádná dochucovadla ani jiné umělé látky.

Sójová pasta obsahuje vařené sójové boby, pražená pšeničná zrna, roztok vody se solí a speciální plísně, které rozloží dlouhé molekuly ze směsi na cukry, ty se pak stanou potravou kvasinek. Po zkvašení vznikne hmota, ze které se vymačká tekutina – sójová omáčka. Zbytek pasty se používá jako krmivo pro dobytek.

Pozor, spousta sójových omáček bohužel není kvašená, ale vyrobená chemicky. Vzhledem k tomu, že jediné prospěšné látky, která sójová omáčka obsahuje, pocházejí z procesu kvašení, není to dobrá zpráva. Čtěte etikety a pokud výrobce přímo neuvádí, že se jedná o kvašenou sojovku (fermented soy sauce), raději nekupujte. V Japonsku se používají dva druhy sójové omáčky - shoyu a tamari. Omáčka tamari je vyrobená jen ze sójových bobů, s malým nebo žádným přídavkem pšenice. Shoyu vzniká ze směsi sójových bobů a pšeničných zrn. Tamari se používá při tepelné úpravě jídel, shoyu se používá za studena a tedy i k ochucování sushi.

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0,00 Kč
      DPH 0,00 Kč
      Celkem 0,00 Kč

      Ceny jsou s DPH

      K pokladně