Kategorie

 

Chilli papričky KASMIRI 20 g DNM

Kashmiri je lehce pálivá odrůda chilli, která dodává jídlům sytou barvu, aniž by byl pokrm příliš ostrý.

8594178672555

D N M company s.r.o.

Dostupnost:


Skladem
48,00 Kč s DPH

Koupit

 Složení: chilli papričky Kashmiri celé

 Chuť a použití: Toto chilli se pěstuje v regionu Kašmír indického subkontinentu, který propůjčuje bohatou chuť a zářivé barvy. Rostlina dorůstá do vyšších rozměrů. Chuť je velice výrazná a silná, ostrostí je opravdu pro každého. Stupeň pálivosti je velmi nízká. Vhodné je do pikantních jídel, gulášů, dušených zeleninových směsí a rýžových pokrmů.

 Bez glutamanu, lepku, soli, barviv a konzervantů.

 

 Země původu: Indie
 

 Obsah balení: 20g

 Měrná jednotka: 215,00 Kč / 100 g

 

 Kuřecí tikka maála

 Budeme potřebovat: 1 lžičku červeného chilli koření kashmiri, 1 lžíci citronové šťávy, 800 g kuřecích prsou - na kousky, rozpuštěného másla nebo olivovyého oleje na pokapání, sůl.

 Na marnádu: 250 ml hustého bílého jogurtu, přes noc odkapaného v cedníku, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžíce zázvorové pasty, 1 lžíci česnekové pasty, 1 lžičku červeného chilli koření, kashmiri, 1 lžičku koření garam masála, 2 lžíce hořčicového oleje.

 Cibulovorajčatová masála: 3 lžíce rostlinného oleje, 1/2 lžičky celého římského kmínu, 3 střední cibule, nakrájené nadrobno, 7–8 stroužků česneku, nasekaných, 1 lžičku zázvorové pasty, 1 lžičku česnekové pasty, 1/2 lžičky drceného římského kmínu, 1 a 1/2 lžičky mletého koriandru, 4 rajčata, nakrájená.

 Na omáčku: 2 lžíce másla, 1 lžičky zázvorové pasty, 1 lžičku česnekové pasty, 70 ml rajčatového pyré, 1 lžičku červeného chilli koření kashmiri, 1/2 lžičky koření garam masála, 2 lžíce nasekaných lístků koriandru, 1 lžička sušených listů pískavice řecké seno, opražených a nadrcených, 75 ml smetany ke šlehání, 2,5cm kousek zázvoru, nakrájený na proužky.

 

 Smíchejte dohromady chilli koření, citronovou šťávu a špetku soli. Kuře potřete směsí a nechte ho půl hodiny odležet. Mezitím smíchejte všechny suroviny na marinádu a pak do ní vložte kousky kuřete. Nechte marinovat aspoň 3 hodiny. Dřevěné špejle namočte do vody.
 Předehřejte troubu na 200 °C. Napíchejte jednotlivé kousky kuřete na špejle, pokapejte je máslem nebo olejem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte přibližně 15 minut dozlatova.
 Mezitím připravte cibulovorajčatovou masálu. Rozehřejte olej v pánvi, přidejte celá semínka římského kmínu a opékejte je. Když začnou měnit barvu, přidejte cibuli a osmahněte ji na mírném plameni dozlatova. Pak přidejte česnek, po chvilce vmíchejte česnekovou i zázvorovou pastu a nechte ji rozvonět. Přisypte drcený římský kmín, mletý koriandr, promíchejte, přidejte rajčata a vařte na mírném plameni asi 20 minut, až rajčata změknou a ze směsi začne vystupovat na povrch olej. Osolte. Sejměte z ohně a dejte stranou.
 Na omáčku rozpusťte v pánvi máslo, přidejte pastu ze zázvoru a česneku, rajčatové pyré a asi 2 minuty vařte. Vmíchejte půl hrnku vody a 3 minuty vařte. Přidejte hotové kuře, cibulovorajčatovou masálu a nechte pobublávat, dokud omáčka nezhoustne. Dosolte, přidejte chilli koření, garam masálu a polovinu koriandrových lístků. Promíchejte a ještě 2 minuty vařte. Vmíchejte pískavici řecké seno a smetanu. Podávejte horké, ozdobené koriandrem a proužky zázvoru.


 

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0,00 Kč
      DPH 0,00 Kč
      Celkem 0,00 Kč

      Ceny jsou s DPH

      K pokladně